Pohovani riblji fileti

  • on January 29, 2021
  • Likes!
Riblji fileti
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
 

Prhka zlatna kora i sočna riba koja se ljušti čine ovo savršenim receptom!

Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: americka jela, americka kuhinja, fileti od ribe, przeni riblji fileti, riba recepti, riblji fileti, riblji fileti recepti
Porcije: 6
Kalorije: 238 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 8 komada fileta štuke ili neke druge vrste ribe
  • 2 jaja
  • 96 gr brašna 3/4 šolje
  • 1 šolja prezle
  • pola kašičica soli
  • 2 prstohvata luka u prahu
  • pola kašičice paprike
  • 4 kašike ulja
Instrukcije
  1. Umutite jaja u posudi.

  2. U drugoj plićoj posudi stavite brašno, prezlu i začine.

  3. Umočite filete u jaja, zatim ih uvaljajte u smjesu sa brašnom. Otresite višak brašna.

  4. Dodajte nekoliko kašika ulja u tavu i pusite da se ulje zagrije na srednjoj temperaturi.

  5. Kad se ulje zagrijalo, dodajte 3-4 fileta u tavu, u zavisnosti koliko vam može stati. Pržite 3 minute po strani, dok fileti ne porumene.

  6. Izvadite ribu iz posude i stavite na lim obložen rešetkom. Stavite prženuribu u rernu od 175 stepeni dok ne ispržite preostalu ribu.

  7. Obrišite posudu i dodajte dodatno ulje. Ponovite postupak s preostalom ribom.

Bilješke o receptu

Možete koristiti biljno, kanola ili maslinovo ulje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..