Riblji fileti
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
Prhka zlatna kora i sočna riba koja se ljušti čine ovo savršenim receptom!
Kategorije jela:
Ručak, Večera
Tip kuhinje:
Američka
Tagovi:
americka jela, americka kuhinja, fileti od ribe, przeni riblji fileti, riba recepti, riblji fileti, riblji fileti recepti
Porcije: 6
Kalorije: 238 kcal
Sastojci
- 8 komada fileta štuke ili neke druge vrste ribe
- 2 jaja
- 96 gr brašna 3/4 šolje
- 1 šolja prezle
- pola kašičica soli
- 2 prstohvata luka u prahu
- pola kašičice paprike
- 4 kašike ulja
Instrukcije
-
Umutite jaja u posudi.
-
U drugoj plićoj posudi stavite brašno, prezlu i začine.
-
Umočite filete u jaja, zatim ih uvaljajte u smjesu sa brašnom. Otresite višak brašna.
-
Dodajte nekoliko kašika ulja u tavu i pusite da se ulje zagrije na srednjoj temperaturi.
-
Kad se ulje zagrijalo, dodajte 3-4 fileta u tavu, u zavisnosti koliko vam može stati. Pržite 3 minute po strani, dok fileti ne porumene.
-
Izvadite ribu iz posude i stavite na lim obložen rešetkom. Stavite prženuribu u rernu od 175 stepeni dok ne ispržite preostalu ribu.
-
Obrišite posudu i dodajte dodatno ulje. Ponovite postupak s preostalom ribom.
Bilješke o receptu
Možete koristiti biljno, kanola ili maslinovo ulje.