- 2 komada pilećih fileta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika cajun začina
- 226 gr penne tjestenine ili neke druge
- 2 kašike neslanog putera
- 3 čehne bijelog luka sitno isjeckane
- 1 šolja vrhnja za kuhanje
- pola kašičice naerendane korice od limuna
- 1/4 šolje parmezana
- košer soli
- bibera
- 2 paradajza Roma isjeckana
- 2 kašike isjeckanog peršuna
-
U zip kesicu stavite piletinu, 1 kašiku maslinovog uljai kajun začin, zatvorite i protresite kesicu, kako bi piletina upila začine.
-
U tavu zagrijte preostalu kašiku maslinovog ulja na srednjoj temperaturi. Stavite piletinu i propržite sa svake strane, oko 5-6 minuta po strani. Ostavite sa strane i stavite foliju da ostane toplo.
-
U šerpu naspite vode i dodajte soli. Kad voda proključa stavite tjesteninu. Kad se tjestenina skuhala iscijedite je.
-
U manjoj tavi otopite puter na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i pržite ga otprilike nekih 1-2 min, dok ne počne da ispušta miris.
-
Polako dodajte vrhnje za kuhanje i koricu od limuna. Kuhajte tako 1-2 minute. Dodajte parmezan i miješajte 1-2 minute dok se sir ne rastopi, smjesa će biti gušća. Ako je smjesa pregusta, dodajte još vrhnja po potrebi, začinite biberom i soli, po ukusu.
-
Dodajte skuhanu tjesteninu i dobro promiješajte sve.
-
Servirajte odmah sa piletinom, stavite isjeckani paradajz i peršun. Uživajte!