Cajun piletina i pasta

  • on January 29, 2021
  • Likes!
Cajun piletina i pasta
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Ručak, Večera
Tagovi: kuhinjica recepti, pasta, pasta recepti, piletina i pasta, piletina i tjestenina, piletina recepti, rucak recepti, tjestenina recepti, vecera recepti
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 2 komada pilećih fileta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika cajun začina
  • 226 gr penne tjestenine ili neke druge
  • 2 kašike neslanog putera
  • 3 čehne bijelog luka sitno isjeckane
  • 1 šolja vrhnja za kuhanje
  • pola kašičice naerendane korice od limuna
  • 1/4 šolje parmezana
  • košer soli
  • bibera
  • 2 paradajza Roma isjeckana
  • 2 kašike isjeckanog peršuna
Instrukcije
  1. U zip kesicu stavite piletinu, 1 kašiku maslinovog uljai kajun začin, zatvorite i protresite kesicu, kako bi piletina upila začine.

  2. U tavu zagrijte preostalu kašiku maslinovog ulja na srednjoj temperaturi. Stavite piletinu i propržite sa svake strane, oko 5-6 minuta po strani. Ostavite sa strane i stavite foliju da ostane toplo.

  3. U šerpu naspite vode i dodajte soli. Kad voda proključa stavite tjesteninu. Kad se tjestenina skuhala iscijedite je.

  4. U manjoj tavi otopite puter na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i pržite ga otprilike nekih 1-2 min, dok ne počne da ispušta miris.

  5. Polako dodajte vrhnje za kuhanje i koricu od limuna. Kuhajte tako 1-2 minute. Dodajte parmezan i miješajte 1-2 minute dok se sir ne rastopi, smjesa će biti gušća. Ako je smjesa pregusta, dodajte još vrhnja po potrebi, začinite biberom i soli, po ukusu.

  6. Dodajte skuhanu tjesteninu i dobro promiješajte sve.

  7. Servirajte odmah sa piletinom, stavite isjeckani paradajz i peršun. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..