Supa od paradajza i bosiljka
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
Brza i jednostavna aromatična supa od paradajza, gotova u roku od 20 minuta!
Kategorije jela:
Supe
Tip kuhinje:
Francuska
Tagovi:
francuska jela, francuska kuhinja, juha, juha od paradajza, juha od rajcice, juha recepti, kuhinjica recepti, supa, supa od paradajza, supa od rajcice, supa recepti
Porcije: 2
Kalorije: 209 kcal
Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk isjeckan
- 4 čehne bijelog luka isjeckane
- 725 gr isjeckanog paradajza
- 2 i po šolje povrtnog temeljca
- 10 svježih listova bosiljka
- 2 kašičice majčine dušice ili italijanske mješavine začina
- 1 lovorov list
- 2 prstohvata bibera
- soli
- peršuna
Instrukcije
-
Zagrijte šerpu u rerni, stavite maslinovo ulje. Kad se ulje ugrijalo dodajte luk i propržite ga.
-
Dodajte isjeckani bijeli luk i pržite još minutu, miješajte.
-
Zatim stavite isjeckani paradajz.
-
Dodajte povrtni temeljac.
-
Dodajte svježe čitave listove bosiljka, lovorov list i majčinu dušicu.
-
Pomiješajte sve i neka se kuha ne srednjoj temperaturi 10 minuta poklopljeno.
-
Kad su se sastojci skuhali, izvadite lovorov list.
-
Zatim uzmite štapni mikser i izblendajte supu.
-
Začinite sa biberom i soli.
-
Servirajte vruće, možete posuti po vrhu peršuna.