Supa od paradajza i bosiljka

  • on January 27, 2021
  • Likes!
Supa od paradajza i bosiljka
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 

Brza i jednostavna aromatična supa od paradajza, gotova u roku od 20 minuta!

Kategorije jela: Supe
Tip kuhinje: Francuska
Tagovi: francuska jela, francuska kuhinja, juha, juha od paradajza, juha od rajcice, juha recepti, kuhinjica recepti, supa, supa od paradajza, supa od rajcice, supa recepti
Porcije: 2
Kalorije: 209 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk isjeckan
  • 4 čehne bijelog luka isjeckane
  • 725 gr isjeckanog paradajza
  • 2 i po šolje povrtnog temeljca
  • 10 svježih listova bosiljka
  • 2 kašičice majčine dušice ili italijanske mješavine začina
  • 1 lovorov list
  • 2 prstohvata bibera
  • soli
  • peršuna
Instrukcije
  1. Zagrijte šerpu u rerni, stavite maslinovo ulje. Kad se ulje ugrijalo dodajte luk i propržite ga.

  2. Dodajte isjeckani bijeli luk i pržite još minutu, miješajte.

  3. Zatim stavite isjeckani paradajz.

  4. Dodajte povrtni temeljac.

  5. Dodajte svježe čitave listove bosiljka, lovorov list i majčinu dušicu.

  6. Pomiješajte sve i neka se kuha ne srednjoj temperaturi 10 minuta poklopljeno.

  7. Kad su se sastojci skuhali, izvadite lovorov list.

  8. Zatim uzmite štapni mikser i izblendajte supu.

  9. Začinite sa biberom i soli.

  10. Servirajte vruće, možete posuti po vrhu peršuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..