Domaća zdrava Salsa
Vrijeme pripreme
5 mins
Ukupno vrijeme
5 mins
Ovaj ukusni domaći recept za salsu isproban je recept. Napravite kod kuće savršeno pomiješanu salsu s Roma paradajzom, crvenim lukom, jalapenom i nekoliko drugih jednostavnih sastojaka. Savršeno je uz čips od tortilje ili kao preljev za tacos!
Kategorije jela:
Dodaci jelima, Prilog, Umaci, Užina
Tip kuhinje:
Meksička
Diet:
GlutenFreeDiet, VeganDiet
Tagovi:
domaca salsa, domaca salsa recept, gluten free recepti, glutenfree jela, meksicka hrana, meksicka jela, meksicka kuhinja, salsa sos, salsa umak, sos recepti, tacosi, tortilja cips, umaci recept, umak, veganska jela, veganska jela recepti, veganski recepti, zdrava ishrana
Porcije: 8
Kalorije: 28 kcal
Sastojci
- 5 komada paradajza Roma
- 226 gr paradajza u konzervi
- pola glavice crvenog luka isjeckanog
- 1 čehna bijelog luka isjeckana
- 2 jalapeno paprike isjeckane
- 2 habanero paprike isjeckane
- 1/3 šolje korijandera
- pola kašičice kumina
- prstohvat soli
- 1-2 limete iscjeđene
Instrukcije
-
Stavite sve sastojke u procesor hrane po redu kako je i napisano.
-
Smjesu pulsirajte 15-20 puta, ne više od 30 sekundi ili jednostavno dok se sve dobro ne sjedini, dok više nema velikih komada.
-
Servirajte i uživajte!
Bilješke o receptu
Ako je salsa pregorka (od paradajza), u salsu pospite malo šećera da
smanjite gorčinu. ~ 1/2 kašičice.
Čuvajte u frižider u hermetički zatvorenoj posudi do sedmicu dana.