Ovaj dekadentni čizkejk zasigurno će zadovoljiti vaše slatke i slane želje.
- 50 gr neslanog putera
- 200 gr Oreo keksića sa kikiriki puterom
- 500 gr krem sira
- 100 gr šećera za glazuru
- 1 kašičica ekstrakta od vanilije
- 200 gr kikiriki puter
- 300 ml dvostruke kreme ili vrhnja za šlag (krema koja ima više od 48% masti)
- 6 komada Reese's kikiriki košarica grubo isjeckanih
-
Lagano podmažite i obložite podnožje i stranice posude/kalupa za torte od 20,5 cm pergamentom za pečenje.
-
Stavite Oreo keksiće u procesor za hranu i miksajte dok se fino ne zgnječe – ili ih zdrobite oklagijom. Dodajte otopljeni maslac u procesor ili posudu i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Utisnite u podlogu pripremljene posude i stavite da se ohladi dok ne zatreba.
-
U veću posudu stavite krem sir, šećer za glazuru, vaniliju i kikiriki puter i izmiksajte sve to zajedno ručnim mikserom.
-
U zasebnoj zdjeli umutite vrhnje dok ne zadrži oblik, a zatim ga polako stavite u posudu s krem sirom dok se ne sjedini.
-
Smjesu za čizkejk stavite u pripremljenu posudu, poravnajte fino. Ohladite u frižideru najmanje 6 sati ili čak još bolje preko noći.
-
Kad ste spremni za serviranje, izvadite kolač iz posude i prebacite na tanjir za posluživanje. Odlijepite papir za pečenje. Po vrhu rasporedite isjeckanu Reese's čokoladu ili dodajte još čokolade po želji. Možete i otopiti čokoladu i preliti po vrhu.