Čorba od bamije

  • on January 22, 2021
  • Likes!
Čorba od bamije
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr 40 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 50 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Bosanska
Tagovi: bamija recepti, bosanska jela, bosanska kuhinja, corba od bamije, corba od bamije recepti
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 500 gr teletine
  • 3 velike mrkve
  • 1 niz bamije ili 500 gr svježe bamije
  • 200 ml paradajz sosa
  • 1 velika glavica luka isjeckana
  • 2 čehna bijelog luka isjeckana
  • 2 kašike ulja
  • soli
  • 1 kašika sirćeta
  • voda
Instrukcije
  1. Teletinu uzmite i izrežite na manje komadiće. Kad ste meso izrezali stavite ga u šerpu ili lonac i prekrijte ga vodom. Kuhajte meso sve dok ne omekša.

  2. Izrežite mrkvu, luk i bijeli luk na sitno.

  3. Zatim uzmite bamiju i skinite je sa niza. Bamiju isperite i stavite u manju šerpu sa vodom da se kuha nekih 15-tak minuta.

  4. Kad se bamija obarila, iscijedite vodu iz nje i stavite sirće. Dodajte tople vode toliko da prekrije bamiju i ostavite da stoji 15 minuta.

  5. U šerpu/lonac sa mesom dodajte isjeckanu mrkvu, luk i bijeli luk i 1 kašiku ulja. Pustite da se kuha dok povrće ne smekša.

  6. Bamiju iscijedite i isperite toplom vodom, pa je dodajte u šerpu sa mesom. Dodajte so i začine po želji. Sve promiješajte. Dodajte još malo vode i pustite da se kuha.

  7. Pri kraju dodati paradajz sos, promiješajte. Možete dodati peršuna ako želite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..