- 500 gr teletine
- 3 velike mrkve
- 1 niz bamije ili 500 gr svježe bamije
- 200 ml paradajz sosa
- 1 velika glavica luka isjeckana
- 2 čehna bijelog luka isjeckana
- 2 kašike ulja
- soli
- 1 kašika sirćeta
- voda
-
Teletinu uzmite i izrežite na manje komadiće. Kad ste meso izrezali stavite ga u šerpu ili lonac i prekrijte ga vodom. Kuhajte meso sve dok ne omekša.
-
Izrežite mrkvu, luk i bijeli luk na sitno.
-
Zatim uzmite bamiju i skinite je sa niza. Bamiju isperite i stavite u manju šerpu sa vodom da se kuha nekih 15-tak minuta.
-
Kad se bamija obarila, iscijedite vodu iz nje i stavite sirće. Dodajte tople vode toliko da prekrije bamiju i ostavite da stoji 15 minuta.
-
U šerpu/lonac sa mesom dodajte isjeckanu mrkvu, luk i bijeli luk i 1 kašiku ulja. Pustite da se kuha dok povrće ne smekša.
-
Bamiju iscijedite i isperite toplom vodom, pa je dodajte u šerpu sa mesom. Dodajte so i začine po želji. Sve promiješajte. Dodajte još malo vode i pustite da se kuha.
-
Pri kraju dodati paradajz sos, promiješajte. Možete dodati peršuna ako želite.