Tost sa jajima
Kategorije jela:
Doručak
Tagovi:
dorucak, dorucak recepti, tost, tost recepti
Kalorije: 401 kcal
Sastojci
- 2 kašičice neslanog putera po tostu
- 2 veća ili 3 manja jaja umućena sa soli i biberom
- 1 narezani hljeb
Ideje za fil
- narezani sir + kašika džema od jagode
- narezani sir + 2 komada pržene slanine/suhog mesa
- narezani mladi luk + feta sir
Instrukcije
-
Zagrijte veliku tavu na srednjoj temperaturi, stavite puter u tavu i pustite da se otopi.
-
Stavite umućena jaja u tavu i zavrtite tavom kako bi se smjesa rasporedila po čitavoj tavi. Prerežite krišku hljeba na pola i polako obje strane jedne kriške umočite u jaja i ostavite ih tako.
-
Kad su se jaja ispekla sa jedne strane, prevrnute ih, zajedno sa tostom. Pržite 30 sekundi do minutu i svaki dio jaja koji je sa strane stavite u sredinu. Stavite sir na tost i fil po vašoj želji, a onda presavijte jednu krišku hljeba na drugu.