Kobasice i brokula u tavi

  • on January 20, 2021
  • Likes!
Kobasice i brokula u tavi
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
 

Ovaj jednostavan recept za kobasice i brokule super je hranjiv i jednostavan za napraviti. Na stolu je za 25 minuta.

Kategorije jela: Večera
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: americka kuhinja, brokula, brokule, brokule recepti, brokule vecera, brokuli, kobasice, kobasice recepti, vecera
Porcije: 4
Kalorije: 531.39 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr kobasica
  • 450 gr brokule izrezane na cvjetove
  • 3 kašike putera ili ulja
  • 5 čehni bijelog luka isjeckanog sitno
  • 1 kašičica italijanske mješavine začina
  • sok od pola limuna + komadi limuna za poslije
  • so i biber
  • 60 ml povrtnog ili goveđeg temeljca
  • 1 kašika ljutog sosa – opcionalno
  • zdrobljena ljuta crvena paprika – opcionalno
  • pola šolje svježe isjeckanog peršuna
  • 1 kašika svježih listova timijana (majčine dušice)
Instrukcije
  1. Brokulu na brzinu blanširajte u ključaloj vodi dok ne omekša, oko 3 minute. Iscijedite i ostavite sa strane.

  2. U međuvremenu stavite kobasice u tavu sa pola šolje vode. Kuhajte napola poklopljeno 10 minuta na srednje jakoj vatri, redovito okrećući. Kad voda ispari, dodajte 2 kašike putera, polovicu isjeckanog bijelog luka i zdrobljenu čili papriku (opcionalno) i nastavite pržiti par minuta, dok kobasice ne porumene. Prebacite kobasice na tanjir i ostavite sa strane.

  3. U istoj tavi, smanjtie tempraturu i otopite preostali puter. Dodajte nasjeckani peršun, timijan, preostali biejli luk, italijanski začin, crvenu zdrobljenu čili papriku (opcionalno) i blanširane cvjetove brokule i kuhajte 4 do 5 minuta uz redovno miješanje dok ne bude skuhano po vašoj želji. Dodajte limunov sok, povrtni ili goveđi temeljcem, ljuti umak (opcionalno).

  4. Dodajte kobasice nazad u tavu i zagrijte ih brzo. Prelijte sos preko kobasica i brokula. Začinite još ako je to potrebno.

  5. Servirajte kobasice i brokulu odmah, ukrasite sa još zdrobljenih papričica, svježim biljem i narezanim komadima limuna. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..