Indijska povrtna čorba

  • on January 19, 2021
  • Likes!
Povrtna čorba
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
 

Povrtna čorba je čorba gdje se povrće kuha u kokosovom mlijeku i vrlo blagim začinima. Izvrsno se slaže sa rižom. Evo kako to napraviti.

Kategorije jela: Povrće, Supe
Tip kuhinje: Indijska kuhinja
Diet: GlutenFreeDiet, LowFatDiet, VeganDiet
Tagovi: glutenfree recepti, indijska kuhinja, povrtna corba, povrtna juha, povrtna supa, variva recepti, varivo recepti, veganski recepti
Porcije: 6
Kalorije: 233 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 2 zelena kardamoma
  • 2-3 klinčića
  • 1 komad cimeta
  • 3-4 zrna crnog bibera
  • 1 lovorov list
  • 2 šolje luka fino isjeckanog
  • 1 kašičica đumbira
  • 1 kašičica bijelog luka isjeckanog
  • 2 zelene čili paprike prerezane na pola
  • 10-12 listova karija opcionalno
  • 1 šolja kokosovog mlijeka
  • soli
  • 1/4 šolje krompira oguljenog i isjeckanog na kockice
  • 1/4 šolje izrezane mrkve na kockice
  • 1/4 šolje izrezane zelene buranije
  • 1/4 šolje graška
  • 1 šolja karfiola izrezanog na cvjetove
  • 2 kašike paste od indijskog oraščića
  • 1 šolja kokosovog mlijeka
Zaprška
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 4-5 glavica bisernog luka isjeckanog
  • 10-12 listova karija opcionalno
Instrukcije
  1. U tavi zagrijte kokosovo ulje.

  2. Kad se ulje zagrijalo dodaje kardamom, klinčić, cimet, zrna bibera i lovorov list.

  3. Pržite nekoliko sekundi.

  4. Zatim dodajte luk, đumbir i bijeli luk i pržite dok ne dobiju prozirnu boju, staklastu.

  5. Dodajte zelene čili paprike i listove karija i pržite minutu.

  6. Zatim dodajte svo povrće, kokosovo mlijeko i so.

  7. Poklopite i kuhajte 10-15 minuta.

  8. Dodajte pastu od indijskog oraščića i ponovo koskovo mlijeko i kuhajte još 3-4 minute.

Zaprška
  1. Zagrijte kokosovo ulje u tavi.

  2. Kad se ulje ugrijalo, dodajte biserni luk i listove karija i pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

  3. Zapršku prebacite u čorbu.

  4. Servirajte toplo sa rižom ili samo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..