Ovo jelo napravljeno za samo 10 minuta, udovoljava svim vašim željama za morskim plodovima.
- 453 gr škampi
- 2 kašike avokado ulja
- 1/4 šolje kukuruznog škroba
- 2 kašičice isjeckanog bijelog luka
- pola kašičice naerendanog đumbira
- 4 kašike meda
- 2 kašike soja sosa
- prstohvat zdrobljene crvene paprike
- isjeckani mladi luk za ukrasiti na kraju
-
U posudu stavite 2 kašičice bijelog luka, pola kašičice đumbira, 4 kašike meda, 2 kašike soja sosa, sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
-
Uvaljajte svaku škampu u kukuruzni škrob. Stavite avokado ulje u dublju tavu na srednju temperaturu.
-
Dodajte škampe i pržite 1 minutu na svakoj strani ili dok škampe ne budu skuhane iznutra. Ako imate malu tavu, onda pržite u nekoliko dijelova, nemojte zatrpati tavu škampima. Kad su se škampi ispržili, izvadite ih iz tave i stavite na tanjir.
-
Zatim sos koji ste napravili sa medom stavite u tavu i pustite da proključa. Pustite da se kuha neke 2 minute. Vratite škampe nazad u tavu, uvaljajte ih dobro u sos, a onda sklonite sa peći. Ukrasite sa zdrobljenom crvenom paprikom i mladim lukom. Uživajte!