Škampi sa medom i bijelim lukom

  • on January 18, 2021
  • Likes!
Škampi sa medom i bijelim lukom
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
5 mins
Ukupno vrijeme
10 mins
 

Ovo jelo napravljeno za samo 10 minuta, udovoljava svim vašim željama za morskim plodovima.

Kategorije jela: Morski plodovi, Večera
Tip kuhinje: Azijska
Tagovi: azijska kuhinja, morska hrana, morski plodovi, morski plodovi recepti, skampe, skampe recepti, skampi, skampi recepti
Porcije: 4
Kalorije: 216 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 453 gr škampi
  • 2 kašike avokado ulja
  • 1/4 šolje kukuruznog škroba
  • 2 kašičice isjeckanog bijelog luka
  • pola kašičice naerendanog đumbira
  • 4 kašike meda
  • 2 kašike soja sosa
  • prstohvat zdrobljene crvene paprike
  • isjeckani mladi luk za ukrasiti na kraju
Instrukcije
  1. U posudu stavite 2 kašičice bijelog luka, pola kašičice đumbira, 4 kašike meda, 2 kašike soja sosa, sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

  2. Uvaljajte svaku škampu u kukuruzni škrob. Stavite avokado ulje u dublju tavu na srednju temperaturu.

  3. Dodajte škampe i pržite 1 minutu na svakoj strani ili dok škampe ne budu skuhane iznutra. Ako imate malu tavu, onda pržite u nekoliko dijelova, nemojte zatrpati tavu škampima. Kad su se škampi ispržili, izvadite ih iz tave i stavite na tanjir.

  4. Zatim sos koji ste napravili sa medom stavite u tavu i pustite da proključa. Pustite da se kuha neke 2 minute. Vratite škampe nazad u tavu, uvaljajte ih dobro u sos, a onda sklonite sa peći. Ukrasite sa zdrobljenom crvenom paprikom i mladim lukom. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..