Piletina sa pavlakom u pećnici
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr
Ukupno vrijeme
1 hr 10 mins
Ovo jelo do piletine i pavlake brzo je, jednostavno i ukusno! Potrebno je samo deset minuta vremena za pripremu, a onda se pećnica pobrine za ostalo!
Kategorije jela:
Ručak, Večera
Tip kuhinje:
Univerzalno jelo
Tagovi:
pavlaka, piletina, piletina recepti, piletina u pecnici, piletina u rerni
Porcije: 4
Kalorije: 584 kcal
Sastojci
- 4 komada pilećih fileta
- 4 liske mocarele
- 1 šolja pavlake
- 67 gr parmezana
- 1 kašika kukuruznog škroba
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica biejlog luka u prahu
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
- malo isjeckanog peršuna
Instrukcije
-
Uključite rernu na 175 stepeni.
-
Pouljite pripremljenu posudu/tepsiju sa maslinovim uljem.
-
Pomiješajte pavlaku sa pola šolje parmezana, biberom, soli, origanom, bosiljkom, bijelim lukom u prahu i kukuruznim škrobom.
-
Stavite pileće filete u pripremljenu posudu/tepsiju, na svaki dio piletine stavite mocarelu, zatim prespite sos sa pavlakom preko piletine. Pospite po vrhu preostali parmezan.
-
Pecite sat vremena.
-
Servirajte piletinu preko riže. Po vrhu pospite peršuna.