Italijanski grilovani sendvič

  • on January 17, 2021
  • Likes!
Italijanski grilovani sendvič
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
45 mins
 

Zamislite samo kako je ukusno ovo meso, marinirano povrće, svježe povrće i topljeni sir na ovom ukusnom talijanskom sendviču!

Kategorije jela: Doručak, Sendviči, Užina
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: dorucak, grilovani sendvici, italijanska kuhinja, italijanska kuhinja recepti, sendvic, sendvic recept, sendvici, sendvici recepti, uzina
Porcije: 8
Kalorije: 558 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 vekna Italijanskog hljeba
  • 340 gr crnih maslina
  • 2 čehne bijelog luka isjeckanog
  • pola šolje mariniranih artičoka
  • 1 šolja pečenih crvenih paprika
  • 170 gr narezanog italijanskog mesa sudžuke, salame, pršute
  • 170 gr narezanog provalone sira ili nekog drugog
  • 2 šolje rikole
Instrukcije
  1. Prerežite duguljasti hljeb na pola i kašikom izvadite unutrašnjost hljeba koliko je to moguće, da bi mogli napuniti. Sredinu hljeba koji ste izvadili možete iskoristiti kao mrvice – prezlu ili za nešto drugo.

  2. Iscijedite masline i stavite ih u procesor hrane, zajedno sa bijelim lukom i kašikom marinade od artičoka. Cijelu smjesu rasporedite u oba dijela hljeba.

  3. Zatim na oba dijela hljeba stavite narezani sir i narezano meso.

  4. Preostale sastojke stavite po mesu i siru i zatvorite sendvič drugom polovicom.

  5. Sendvič zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 176 stepeni, 20-30 minuta.

  6. Sendvič izrežite i servirajte toplo.

Bilješke o receptu

Nakon što izvadite sredinu hljeba, nemojte ga bacati.
Samo ga pustite da se osuši, a zatim ga stavite u blender ili procesor hrane kako bi se pretvorio u krušne mrvice.

Ovaj sendvič možete jednostavno peći na grilu ili
koristiti pećnicu kako je naznačeno u receptu. Obje vrste funkcioniraju
savršeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..