Zamislite samo kako je ukusno ovo meso, marinirano povrće, svježe povrće i topljeni sir na ovom ukusnom talijanskom sendviču!
- 1 vekna Italijanskog hljeba
- 340 gr crnih maslina
- 2 čehne bijelog luka isjeckanog
- pola šolje mariniranih artičoka
- 1 šolja pečenih crvenih paprika
- 170 gr narezanog italijanskog mesa sudžuke, salame, pršute
- 170 gr narezanog provalone sira ili nekog drugog
- 2 šolje rikole
-
Prerežite duguljasti hljeb na pola i kašikom izvadite unutrašnjost hljeba koliko je to moguće, da bi mogli napuniti. Sredinu hljeba koji ste izvadili možete iskoristiti kao mrvice – prezlu ili za nešto drugo.
-
Iscijedite masline i stavite ih u procesor hrane, zajedno sa bijelim lukom i kašikom marinade od artičoka. Cijelu smjesu rasporedite u oba dijela hljeba.
-
Zatim na oba dijela hljeba stavite narezani sir i narezano meso.
-
Preostale sastojke stavite po mesu i siru i zatvorite sendvič drugom polovicom.
-
Sendvič zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 176 stepeni, 20-30 minuta.
-
Sendvič izrežite i servirajte toplo.
Nakon što izvadite sredinu hljeba, nemojte ga bacati.
Samo ga pustite da se osuši, a zatim ga stavite u blender ili procesor hrane kako bi se pretvorio u krušne mrvice.
Ovaj sendvič možete jednostavno peći na grilu ili
koristiti pećnicu kako je naznačeno u receptu. Obje vrste funkcioniraju
savršeno.