Čili meso u šerpi

  • on January 15, 2021
  • Likes!
Čili meso u šerpi
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
3 hrs
Ukupno vrijeme
3 hrs 20 mins
 

Ovaj jednostavan recept za čili pruža nevjerojatan okus čim ga probate. Savršena je večera u hladnom zimskom danu!

Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: americka kuhinja, cili recepti, varivo recepti
Porcije: 16
Kalorije: 279 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 kg i 360 gr junećeg mljevenog mesa proprženog
  • 2 konzerve od po 400 gr isjeckanog paradajza
  • 1 srednji luk isjeckan
  • 850 gr paradajz sosa
  • 440 gr čili graha
  • 2 šolje vode
  • 2 kašike čilija u prahu
  • 1 i po kašičica soli
  • 4 kašičice kumina
  • 2 kašičice origana
Instrukcije
  1. Stavite veliku tavu na kolo na srednju temperatutu, stavite ulje ili puter. Kad se ulje zagrijalo/puter otopio, dodajte mljeveno meso. Pržite ga sve dok ne promijeni boju, odnosno dok ne bude braonkast.

  2. U veliku šerpu stavite proprženo mljeveno meso, paradajz, luk, paradajz sos, čili grah i vodu. Pustite da se kuha sat vremena na niskoj temperaturi, povremeno promiješajte.

  3. Nakon sat vremena dodajte čili u prahu, so, kumin i origano.

  4. Pustite da se kuha još 2 sata.

  5. Po vrhu stavite pavlake i sira ako želite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..