Čili meso u šerpi
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
3 hrs
Ukupno vrijeme
3 hrs 20 mins
Ovaj jednostavan recept za čili pruža nevjerojatan okus čim ga probate. Savršena je večera u hladnom zimskom danu!
Kategorije jela:
Ručak, Večera
Tip kuhinje:
Američka
Tagovi:
americka kuhinja, cili recepti, varivo recepti
Porcije: 16
Kalorije: 279 kcal
Sastojci
- 1 kg i 360 gr junećeg mljevenog mesa proprženog
- 2 konzerve od po 400 gr isjeckanog paradajza
- 1 srednji luk isjeckan
- 850 gr paradajz sosa
- 440 gr čili graha
- 2 šolje vode
- 2 kašike čilija u prahu
- 1 i po kašičica soli
- 4 kašičice kumina
- 2 kašičice origana
Instrukcije
-
Stavite veliku tavu na kolo na srednju temperatutu, stavite ulje ili puter. Kad se ulje zagrijalo/puter otopio, dodajte mljeveno meso. Pržite ga sve dok ne promijeni boju, odnosno dok ne bude braonkast.
-
U veliku šerpu stavite proprženo mljeveno meso, paradajz, luk, paradajz sos, čili grah i vodu. Pustite da se kuha sat vremena na niskoj temperaturi, povremeno promiješajte.
-
Nakon sat vremena dodajte čili u prahu, so, kumin i origano.
-
Pustite da se kuha još 2 sata.
-
Po vrhu stavite pavlake i sira ako želite.