Čizburger supa

  • on January 10, 2021
  • Likes!
Čizburger supa
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr
Ukupno vrijeme
1 hr 10 mins
 
Kategorije jela: Supe
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: cizburger juha, cizburger supa, juha, juhe, supa, supe
Porcije: 8
Autor: admin
Sastojci
  • 226 gr mljevene govedine
  • 40 gr isjeckanog luka 3/4 šolje
  • 67 gr naerendane mrkve 3/4 šolje
  • 40 gr isjeckanog celera
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušenog peršuna
  • 4 kašike putera
  • 3 šolje pilećeg temeljca
  • 4 šolje oguljenog krompira isjeckanog
  • 31 gr višenamjenskog brašna 1/4 šolje
  • 340 gr naerendanog sira
  • 1 – 1 i po šolja mlijeko
  • soli
  • prstohvat bibera
  • 4 kašike pavlake
Instrukcije
  1. Stavite šerpu na kolo, pustite da se zagrije, dodajte ulje i meso, meso pržite dok ne promijeni boju, zatim izvadite meso, iscijedite i posušite.

  2. U istoj šerpi dodajte kašiku putera, zatim luk, mrkvu, celer, bosiljak i peršun. Pržite dok se povrće ne smekša, nekih 10 tak minuta.

  3. Dodajte pileći temeljac, krompir i meso, pustite da proključa. Zatim temperaturu smanjite, pokrijte i pustite da se krčka nekih 10-12 minuta ili dok krompir ne omekša.

  4. U međuvremenu u manjoj tavi otopite preostali puter. Dodajte brašno, miješajte nekih 3-5 minuta ili dok se ne pojave mjehurići. Zatim to dodajte u supu, pustite da proključa. Kuhajte i miješajte još 2 minute.

  5. Smanjite temperaturu na najslabije. Dodajte mlijeko, sir, so i biber. Kuhajte i miješajte dok se sir ne otopi. Sklonite sa peći i dodajte pavlaku, promiješajte ili izblendajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..