- 113 gr krem sira omekšanog
- pola šolje naerendanog sira
- 2 kašike vrhnja za kuhanje
- prstohvat soli
- 1 šolja majoneze
- 1 i po kašičica isjeckanog bijelog luka
- pola kašičice soli
- 8 kriški hljeba
- 8 liski čedar sira
- 8 liski provolone sira
-
Izmiješajte zajedno krem sir, naerendani sir, vrhnje i so. Ostavite sa strane.
-
U drugoj posudi, promiješajte zajedno majonezu, bijeli luk i so. Ostavite sa strane.
-
Svaku krišku hljeba sa jedne strane premažite smjesom sa majonezom.
-
Stavite 4 kriške hljeba na prethodno zagrijani gril (srednje zagrijan) ili u gril tavu, strana sa majonezom neka bude na grilu.
-
Na krišku hljeba stavite 2 lista provalone sira. Znači na svaku od njih redajte, po 2 lista sira na svaku od njih 4.
-
Nožem ili kašikom uzmite smjesu sa krem sirom i premažite preko sira.
-
Zatim stavite 2 liske čedar sira na krem sir.
-
Stavite krišku hljeba na čedar sir, suha strana neka bude na siru, a premazana gore.
-
Kad je donja kriška hljeba dobro se grilovala, preokrenite sendvič na drugu stranu, kako bi se i ta druga strana grilovala.