Klasični recept za sendvič PSS koji sadrži hrskavu slaninu, hrskavu svježu salatu i sočni zreli paradajz, smješteni između dvije kriške prženog hljeba na maslacu.
- 6 listova slanine/suhog mesa
- 4 kriške hljeba
- 2 kašike neslanog putera
- 4 kruga paradajza
- 4 liske salate
-
Stavite veću tavu na kolo na srednju temperaturu. Kad se tava zagrijala stavite listove slanine/suhog mesa. Propržite meso dok ne bude hrskavo. Kad se meso ispržilo stavite ga sa strane na tanjir.
-
Papirnim ubrusom očistite tavu. Zatim ponovo stavite tavu na kolo na srednju temperaturu, stavite puter. Pustite da se puter otopi i razmažite ga svuda po tavi. Stavite kriška hljeba u tavu i pržite dok ne porumene sa svake strane. Potom sklonite kriške hljeba sa strane.
-
Kriške premažite čime želite npr. majonezom, kečapom, senfom, zatim stavite po 2 komada salate, po 3 lista slanine/suhog mesa i po 2 kruga paradajza. Uživajte!
Navedene kalorije približne su vrijednosti na bazi
sastojaka i veličine porcije od jednog sendviča.