Praznična salata sa medom

  • on January 3, 2021
  • Likes!
Praznična salata sa medom
Vrijeme pripreme
20 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 

Ova predivna salata puna je okusa i teksture, sa svježim kriškama jabuka, hrskavim prženim orasima, suhim brusnicama, gorgonzola sirom i jabučnim sirćetom.

Kategorije jela: Salata
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: americka kuhinja, bozicna salata, praznicna salata, salata, vecera
Kalorije: 280 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • pola šolje biljnog ulja ili maslinovog ulja
  • 59 ml jabučnog sirćeta 1/4 šolje
  • 59 ml nezaslađenog soka od jabuka 1/4 šolje
  • 2-3 kašike meda
  • 1 kašika soka od limuna
  • pola kašičice soli
  • malo crnog bibera
  • 3 srednje jabuke tanko isjeckane na kriške
  • sok od pola limuna
  • 340 gr zelenila po želji salate, bebi špinata …
  • 1 šolja prepolovljenih oraha pečenih ili kandiranih
  • 97 gr sušene brusnice
  • 113 gr gorgonzola sira izmrvljenog
Instrukcije
  1. U teglu ili neku sličnu posudu stavite ulje, sirće, sok od jabuke, med, sok od limuna, so i biber. Zatvorite teglu, protresite je i tako promiješajte svu tekućinu u tegli.

  2. Stavite kriške jabuka u plastičnu zip kesicu i iscijedite pola limuna. Zatvorite kesicu i promiješajte jabuke. U veću zdjelu za salatu, stavite odabrano zelenilo, zatim kriške jabuka, orahe, sušenu brusnicu i izmrvljeni gorgonzola sir. Prije serviranja pospite salatu napravljenim sosom i promiješajte dok sva salata ne bude zahvatila sos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..