Njemački čokoladni čizkejk

  • on December 31, 2020
  • Likes!
  • December 31, 2020
Njemački čokoladni čizkejk
Vrijeme pripreme
30 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr 55 mins
Ukupno vrijeme
2 hrs 25 mins
 

Ovaj je njemački čokoladni čizkejk tako ukusan! To je bogat i čudesan čokoladni kolač od sira s čokoladnom koricom i preljevom od kokosovog oraha!

Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Njemačka kuhinja
Tagovi: americka kuhinja, cizkejk, cizkejk kolac, cokoladni cizkejk, desert, kolaci, njemacka kuhinja, njemacki kolaci
Kalorije: 1004 kcal
Autor: admin
Sastojci
Preliv
  • 4 žumanca
  • 355 ml isparenog mlijeka
  • 1 i po kašičica vanilije
  • 1 i po šolja šećera
  • 185 gr putera
  • 190 gr kokosovog brašna
  • 1 šolja i 37 gr isjeckanih oraha pekan
Kora
  • 2 šolje oreo keksa u komadićima
  • 4 kašike otopljenog putera
Fil
  • 680 gr krem sira
  • 1 šolja šećera
  • 226 gr njemačke čokolade otopljene
  • 1 kašika brašna
  • 3 kašike kakaa
  • 4 jaja
  • 1 šolja pavlake
  • pola kašičice vanilije
Instrukcije
  1. Preliv

  2. U dublju šerpicu stavite žumanca, mlijeko i vaniliju i mutite dok se sve dobro ne sjedini.

  3. Dodajte šećer i puter i kuhajte na srednjoj temperaturi nekih 12-15 minuta ili dok ne dobijete gušću smjesu sličnu pudingu, zlatno smeđe boje, miješajte konstantno.

  4. Zatim sklonite sa peći i dodajte kokos i orahe. Sve dobro promiješajte.

  5. Ostavite da se ohladi u potpunosti.

Kora
  1. Uključite rernu na 170 stepeni.

  2. U manju posudu dodajte sastojke iz kategorija "Kora" i sve dobro promiješajte.

  3. Zatim dobijenu smjesu stavite na dno kalupa za torte.

  4. Pecite koru 10 tak minuta, zatim izvadite i ostavite sa strane.

  5. Ako želite možete kalup obložiti s vanjske strane aluminijskom folijom.

Fil
  1. Smanjite temperaturu na 160.

  2. U veću zdjelu stavite krem sir, šećer, čokoladu, brašno i kakao i sve izmiksajte mikserom.

  3. Dodajte jaja, jedno po jedno, miksajući laganom brzinom.

  4. Dodajte pavlaku i vaniliju. Izmiksajte slabijom brzinom dok se dobro sve ne sjedini.

  5. Stavite malo fila na koru u kalupu, zatim stavite 1i po šolju smjese sa kokosom i orasima i ravnomjerno rasporedite.

  6. Stavite preostali fil i ravnomjerno rasporedite, kalup će biti pun.

  7. Kalup stavite u neku veću posudu npr. tepsiju, a u tepsiju stavite tople vode toliko da dođe do pola kalupa. Voda nebi trebala da vam prelazi vrh aluminijske folije koju ste omotali oko kalupa.

  8. Pecite 1 sat i 30 minuta. Povremeno provjeravajte.

  9. Zatim isključite peć i ostavite tako da stoji u rerni 20 minuta, zatvorenih vrata.

  10. Zatim otvorite rernu i ostavite još 20 minuta.

  11. Ovaj postupak hlađenja pomaže kolaču da se polako hladi, sprječavajući pukotine.

  12. Zatim izvadite kolač iz rerne.

  13. Kad se kolač potpuno ohladio, sklonite kalup, a kolač servirajte na veliki tanjir za kolač.

  14. Preko kolača pospite preostali kokos i orahe i otopljenu čokoladu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..