Brusketi
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
4 mins
Ukupno vrijeme
19 mins
Brz i lagan recept za domaće bruskete uz paradajz, parmezan, sirće od balsamica i začine! Jednostavan recept za predjelo koji će se svima svidjeti!
Kategorije jela:
Ručak
Tip kuhinje:
Italijanska
Tagovi:
bruskete, brusketi, italijanska kuhinja, paradajz, parmezan, predjelo, rucak
Porcije: 12
Kalorije: 117 kcal
Sastojci
- 8 komada roma paradajza izrezanog
- 1/3 šolje izrezanog svježeg bosiljka
- 58 gr parmezana 1/4 šolje
- 2 čehne bijelog luka sitno isjeckanog
- 1 kašika balzamika
- 1 kašičica maslinovog ulja
- prstohvat košer soli
- prstohvat bibera
- 1 hljeb izrezan na kriške
Instrukcije
-
U posudu stavite isjeckani paradajz, bosiljak, parmezan sir i bijeli luk. Promiješajte, zatim dodajte balzamiko, maslinovo ulje, košer soi biber. Promiješajte sve zajedno. Stavite u frižider dok ne pripremite hljeb.
-
Stavite gril tavu na kolo na srednju temperaturu. Četkicom premažite kriške hljeba maslinovim uljem i stavite u tavu. Grilujte dok hljeb ne promijeni boju i dok se ne pojave "znaci" grilovanja na hljebu. Zatim preokrenite kriške i ponovite isto.
-
Kad su se kriške grilovale, sklonite ih iz tave, i stavite na njih napravljeni "preliv". Servirajte odmah.