Brusketi

  • on December 27, 2020
  • Likes!
  • December 27, 2020
Brusketi
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
4 mins
Ukupno vrijeme
19 mins
 

Brz i lagan recept za domaće bruskete uz paradajz, parmezan, sirće od balsamica i začine! Jednostavan recept za predjelo koji će se svima svidjeti!

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: bruskete, brusketi, italijanska kuhinja, paradajz, parmezan, predjelo, rucak
Porcije: 12
Kalorije: 117 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 8 komada roma paradajza izrezanog
  • 1/3 šolje izrezanog svježeg bosiljka
  • 58 gr parmezana 1/4 šolje
  • 2 čehne bijelog luka sitno isjeckanog
  • 1 kašika balzamika
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • prstohvat košer soli
  • prstohvat bibera
  • 1 hljeb izrezan na kriške
Instrukcije
  1. U posudu stavite isjeckani paradajz, bosiljak, parmezan sir i bijeli luk. Promiješajte, zatim dodajte balzamiko, maslinovo ulje, košer soi biber. Promiješajte sve zajedno. Stavite u frižider dok ne pripremite hljeb.

  2. Stavite gril tavu na kolo na srednju temperaturu. Četkicom premažite kriške hljeba maslinovim uljem i stavite u tavu. Grilujte dok hljeb ne promijeni boju i dok se ne pojave "znaci" grilovanja na hljebu. Zatim preokrenite kriške i ponovite isto.

  3. Kad su se kriške grilovale, sklonite ih iz tave, i stavite na njih napravljeni "preliv". Servirajte odmah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..