Mini mesna štruca umotana u slaninu najbolja je hrana koju možete pripremiti za večeru.
- 1 srednji luk isjeckan
- 2 čehne bijelog luka isjeckane
- 1 kašika putera
- 680 gr mljevene junetine
- 1 veće jaje
- 1 šolja prezle
- 1 šolja mlijeka
- 1 kašičica timijana
- 6 listova slanine
- pola šolje kečapa
- 1 kašika smeđeg šećera
- 1 kašika senfa
-
Uključite rernu na 180 stepeni. U tepsiju/na pleh stavite alumniijsku foliju.
-
U manjoj posudi/tavi otopite puter na srednjoj temperaturi. Stavite luk i pržite dok ne promijeni boju, miješajući konstantno, oko 3-5 minuta. Smanjite temperaturu na slabije i dodajte bijeli luk, pržite 2-3 minute, a onda sklonite sa peći.
-
U veću posudu stavite mljeveno meso, jaje, prezlu, mlijeko, timijan, luk i bijeli luk. Rukama izmiješajte sve. Od dobijene smjese napravite 6 jednakih dijelova – kao za pljeskavicu loptice.
-
Svaki dio mesa omotajte listom slanine. i stavite na aluminijsku foliju.
-
U odvojenu posudu stavite kečap, senf i smeđi šećer. Svaki komad mesa pospite tom smjesom po vrhu.
-
Pecite nekih 1 i 15 minuta ili dok slanina ne dobije zlatnu boju.