Mini mesna štruca umotana slaninom

  • on December 24, 2020
  • Likes!
  • December 24, 2020
Mini mesna štruca umotana slaninom
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr 25 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 45 mins
 

Mini mesna štruca umotana u slaninu najbolja je hrana koju možete pripremiti za večeru.

Kategorije jela: Večera
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: americka kuhinja, fasirano meso, govedina, mesna struca, mesna struca i panceta, mesna struca i slanina, slanina, vecera
Porcije: 6
Kalorije: 575 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 srednji luk isjeckan
  • 2 čehne bijelog luka isjeckane
  • 1 kašika putera
  • 680 gr mljevene junetine
  • 1 veće jaje
  • 1 šolja prezle
  • 1 šolja mlijeka
  • 1 kašičica timijana
  • 6 listova slanine
  • pola šolje kečapa
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašika senfa
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 180 stepeni. U tepsiju/na pleh stavite alumniijsku foliju.

  2. U manjoj posudi/tavi otopite puter na srednjoj temperaturi. Stavite luk i pržite dok ne promijeni boju, miješajući konstantno, oko 3-5 minuta. Smanjite temperaturu na slabije i dodajte bijeli luk, pržite 2-3 minute, a onda sklonite sa peći.

  3. U veću posudu stavite mljeveno meso, jaje, prezlu, mlijeko, timijan, luk i bijeli luk. Rukama izmiješajte sve. Od dobijene smjese napravite 6 jednakih dijelova – kao za pljeskavicu loptice.

  4. Svaki dio mesa omotajte listom slanine. i stavite na aluminijsku foliju.

  5. U odvojenu posudu stavite kečap, senf i smeđi šećer. Svaki komad mesa pospite tom smjesom po vrhu.

  6. Pecite nekih 1 i 15 minuta ili dok slanina ne dobije zlatnu boju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..