Pečena pasta sa kobasicama

  • on December 22, 2020
  • Likes!
  • December 22, 2020
Pečena pasta sa kobasicama
Vrijeme pripreme
30 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
1 hr
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: italijanska kuhinja, kobasice, pasta, pasta sa kobasicama, pecena pasta, pecena tjestenina, tjestenina, tjestenina sa kobasicama
Porcije: 8
Kalorije: 649 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr tjestenine ziti ili neke druge
  • 450 gr italijanskih kobasica
  • 425 gr rikota sira
  • 1 jaje
  • 1 veći žuti luk isjeckan
  • 2 kašičice isjeckanog bijelog luka
  • 1 kašičica origana
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice bibera
  • 730 gr špageti sosa
  • 226 gr naerendanog sira
  • 1 kašičica bosiljka (opcionalno)
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 175 stepeni. Podmažite posudu u kojoj ćete peći. ( 33 x 23 x 5 cm, oblik pravougaonika)

  2. U veću šerpu stavite vode i posolite je, pustite da voda proključa na visokoj temperaturi. Kad je voda proključala stavite tjesteninu, promiješajte. Kuhajte tjesteninu nepoklopljenu, povremeno miješajući, otprilike nekih 8 minuta. Zatim iscijedite u sudoperi.

  3. Stavite veću tavu na kolo, na srednju temperturu. Kad se tava ugrijala dodajte kobasice i pržite dok nepromijene boju, otprilike 10 minuta, zatim posušite i ostavite sa strane.

  4. U veću posudu stavite rikota sir, jaje, luk, bijeli luk i origano i sve dobro promiješajte. Dodajte to u tjesteninu, zatim dodajte i kobasice, so, biber i pola tegle špageti sosa. Sve dobro izmiješajte.

  5. U posudu u kojoj ćete peći stavite po dnu 1/3 tegle sosa, zatim pola smjese sa tjesteninom, pa opet 1/3 sosa, pola naerendanog sira. Zati mstavite preostalu polovicu smjese sa tjesteninom, 1/3 sosa i preostalu polovicu sira. Pospite po vrhu bosiljka. Posudu prekrijte aluminijskom folijom.

  6. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni otprilike 20 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 5-10 minuta dok se sir ne otopi.

Bilješke o receptu

Kobasice ogulite, treba da dobijete smjesu kao mljeveno meso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..