Riža sa brokulom i sirom

  • on December 21, 2020
  • Likes!
  • December 21, 2020
Riža sa brokulom i sirom
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
 

Ova kremasta riža sa sirom i brokulom savršeno je i jednostavno jelo. Ovo lagano jelo bez glutena savršeno je za čak i one najizbirljivije!

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Univerzalno jelo
Tagovi: jasmin riza, kuhana riza, riza, rucak, rucak recepti
Kalorije: 282 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 mali luk isjeckan
  • 1 kašičica isjeckanog bijelog luka
  • 2 šolje pilećeg temeljca
  • 1 šolja jasmin riže
  • 80 ml vode ili mlijeka
  • 2 kašike putera
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • 1 i po šolja isjeckane brokule
  • 1 šolja naerendanog sira
Instrukcije
  1. Stavite šerpu srednje veličine na kolo, na srednju temperaturu, dodajte maslinovo ulje u tavu. Kad se ulje zagrijalo dodajte isjeckani luk i bijeli luk i propržite neke 2 minute, povremeno miješajući.

  2. Zatim dodajte pileće temeljac i pustite da proključa.

  3. Dodajte jasmin rižu, poklopite i reducirajte temperaturu na slabije, povremeno miješajte. Nakon nekih otprilike 12 minuta sklonite poklopac i promiješajte rižu.

  4. Dodajte 2 kašike putera, vodu ili mlijeko, so i biber, zatim poklopite i pustite da se krčka oko 3 minute.

  5. Nakon 3 minute dodajte brokulu, pustite da se tako kuha još nekih 4-5 minuta ili dok brokula ne smekša.

  6. Pospite sirom i servirajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..