Božićno drvce

  • on December 18, 2020
  • Likes!
  • December 18, 2020
Božićno drvce
Vrijeme pripreme
12 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
32 mins
 
Kategorije jela: Doručak, Večera
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: bozicna jela, bozicno drvce recept, dorucak, pizza, pizza drvce, vecera
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr svježeg tijesta za picu
  • 1 jaja
  • 1 kašika vode
  • 200 gr mocarele
  • 57 gr putera otopljenog
  • pola šolje parmezana
  • 1 kašika isjeckanog bosiljka
  • 1 kašika isjeckanog peršuna
  • 1 kašika isjeckanog ruzmarina
  • 1 veliko čehno bijelog luka isjeckano
  • marinara sos
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 230 stepeni.

  2. Na veliki pleh stavite papir za pečenje.

  3. Isjeckajte mocarelu na male komadiće.

  4. Na površini posutoj brašnom stavite tijesto za picu i podijelite na 2 dijela.

  5. Razvucite oklagijom svaki dio tijesta u oblik velikog pravougaonika, zatim tijesto izrežite na kvadrate (oko 5cm), otprilike oko 33 kvadrata.

  6. U svaki dio kvadratića stavite komadić mocarele i umotajte mocarelu u kvadratić u obliku lopte. Tako napravljene loptice stavite na papir za pečenje i oblikujte jelku (prvo jedna loptica, ispod 2, kao na slici).

  7. Umutite jaje i kašiku vode, zatim četkicu stavite u umućeno jaje i premažite tijesto.

  8. Pecite 20 minuta ili dok tijesto ne dobije "zlatnu" boju.

  9. Dok se drvce peče, u posudu stavite otopljeni puter, parmezan, bijeli luk u prahu i bilje. Promiješajte i premažite drvce kad bdue gotovo. Servirajte vruće uz marinara sos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..