- 450 gr svježeg tijesta za picu
- 1 jaja
- 1 kašika vode
- 200 gr mocarele
- 57 gr putera otopljenog
- pola šolje parmezana
- 1 kašika isjeckanog bosiljka
- 1 kašika isjeckanog peršuna
- 1 kašika isjeckanog ruzmarina
- 1 veliko čehno bijelog luka isjeckano
- marinara sos
-
Uključite rernu na 230 stepeni.
-
Na veliki pleh stavite papir za pečenje.
-
Isjeckajte mocarelu na male komadiće.
-
Na površini posutoj brašnom stavite tijesto za picu i podijelite na 2 dijela.
-
Razvucite oklagijom svaki dio tijesta u oblik velikog pravougaonika, zatim tijesto izrežite na kvadrate (oko 5cm), otprilike oko 33 kvadrata.
-
U svaki dio kvadratića stavite komadić mocarele i umotajte mocarelu u kvadratić u obliku lopte. Tako napravljene loptice stavite na papir za pečenje i oblikujte jelku (prvo jedna loptica, ispod 2, kao na slici).
-
Umutite jaje i kašiku vode, zatim četkicu stavite u umućeno jaje i premažite tijesto.
-
Pecite 20 minuta ili dok tijesto ne dobije "zlatnu" boju.
-
Dok se drvce peče, u posudu stavite otopljeni puter, parmezan, bijeli luk u prahu i bilje. Promiješajte i premažite drvce kad bdue gotovo. Servirajte vruće uz marinara sos.