Piletina i tjestenina u tepsiji

  • on December 16, 2020
  • Likes!
  • December 16, 2020
Piletina i tjestenina u tepsiji
Vrijeme pripreme
40 mins
Vrijeme kuhanja
40 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 20 mins
 

Napravite ovo jednostavno jelo s domaćom hrskavom piletinom ili pohovonom piletinom ili s ostacima piletine! Dodajte malo tjestenine i puno mozzarelle i parmezana!

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Univerzalno jelo
Tagovi: hrskava piletina, ostaci piletine, parmezan, piletina, tjestenina
Porcije: 5
Kalorije: 740 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 340 gr tjestenine rigatoni
  • 907 gr marinara sosa
  • 3 šolje naerendane mocarele
  • 30 gr parmezana
  • 2 komada malih pilećih prsa bez kože
  • 96 gr brašna
  • 2 kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • 2 jaja
  • 1 i po šolja prezle
  • 175 ml biljnog ulja
  • 2 kašike putera
  • svježeg peršuna za dekoraciju
Instrukcije
  1. Stavite vodu da proključa, naspite soli. Kad je voda proključala dodajte tjesteninu i kuhajte tjesteninu tako da bude al dente, ne skroz skuhana.

  2. Kad se tjestenina skuhala, iscijedite je i vratite nazad u šerpu ili ostavite u šerpi. Pospite je marinara sosom, parmezanom i 1 šoljom mocarele. Ostavite sa strane.

Piletina
  1. Papirnim ubrusom posušite piletinu, zatim je izrežite na trakice malo deblje.

  2. U jednu posudu stavite brašno, 2 kašičice soli i prstohvat bibera, izmiješajte.

  3. U drugoj posudi umutite 2 jaja.

  4. U treću stavite prezlu.

  5. Piletinu prvo stavite u brašno, zatim u jaja, pa rukama u prezlu uvaljajte da budu potpuno prekrivene.

  6. Dodajte ulje u tavu zajedno sa puterom, stavite na srednju jačinu.

  7. Kad se ulje zagrijalo, pažljivo stavite piletinu u tavu. Pržite otprilike oko 4 minute sa svih strana dok piletina ne dobije zlatno-smeđu boju. Možda ćete morati dodavati još ulja.

  8. Kad se piletina ispržila, stavite je na papirni ubrus kako bi upio masnoću.

  9. Isjeckajte piletinu na kockice.

Pečenje
  1. Uključite rernu na 190 stepeni.

  2. Podmažite tepsiju/posudu u kojoj ćete peći. Dodajte pola smjese sa tjesteninom i marinara sosom, a pola ostavite. Zatim dodajte pola piletine, parmezan i 1 šolju mocarele.

  3. Zatim dodajte preostalu tjesteninu. Dodajte preostalu piletinu, parmezan i šolju mocarela sira.

  4. Pecite otkriveno oko 25 minuta, ako želite da vam "malo zagori" pecite još 5 minuta.

  5. Pospite malo svježeg peršuna na kraju, ako želite. Možete servirati uz domaći hljeb sa bijelim lukom i sirom.

  6. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..