Kaubojsko varivo kombinira tri vrste mesa s grahom i povrćem u jednom loncu dovoljno ukusnom za sve!
- 4 komada slanine/suhog mesa isjeckanog
- 2 pakovanja kobasica isječenih na kolutove
- 680 gr mljevene junetine
- 1 srednji luk isjeckan
- 3 čehne bijelog luka isjeckanog
- 3 kašike višenamjenskog brašna
- 1 i po kašičica soli
- pola kašičice crnog bibera
- 1 kašičica čilija u prahu
- 1 konzerva izrezanog paradajza
- 2 konzerve graha 450 gr
- 1 konzerva zelene paprike ljute isjeckane
- 1 konzerva slatkog kukuruza 425 gr
- 2 srednja krompira sa kožicom isječena na pola
- 1 šolja vode
- 2 kašike isjeckanog peršuna
-
Propržite slaninu/suho meso u većoj šerpi, sve dok ne poprimi boju i ne bude hrskava. Zatim meso prebacite na papirni ubrus kako bi upio masnoću.
-
Dodajte kobasice u šerpu i propržite sa svih strana dok ne poprime boju. Stavite na papirni ubrus.
-
Zatim stavite mljeveno meso, luk i bijeli luk u šerpu i propržite dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte brašno, so, biber i čili u prahu. Promiješajte i pržite minutu.
-
Dodajte paradajz, grah, ljutu zelenu papriku, slatki kukuruz, krompir, slaninu/suho meso, kobasice i vodu. Pustite da proključa, zatim odmah smanjite temperaturu i krčkajte poklopljeno sat vremena, povremeno miješajući.
-
Dekorišite sa peršunom.
-
Ako je varivo previše gusto dodajte još vode.
Sve što dodajete iz konzerve stavljate zajedno sa tekućinom koja je u konzervi.