Kaubojsko varivo

  • on December 14, 2020
  • Likes!
  • December 14, 2020
Kaubojsko varivo
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
1 hr 30 mins
Ukupno vrijeme
1 hr 45 mins
 

Kaubojsko varivo kombinira tri vrste mesa s grahom i povrćem u jednom loncu dovoljno ukusnom za sve!

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: grah, meso, povrce, varivo
Porcije: 8
Kalorije: 745 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 4 komada slanine/suhog mesa isjeckanog
  • 2 pakovanja kobasica isječenih na kolutove
  • 680 gr mljevene junetine
  • 1 srednji luk isjeckan
  • 3 čehne bijelog luka isjeckanog
  • 3 kašike višenamjenskog brašna
  • 1 i po kašičica soli
  • pola kašičice crnog bibera
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 1 konzerva izrezanog paradajza
  • 2 konzerve graha 450 gr
  • 1 konzerva zelene paprike ljute isjeckane
  • 1 konzerva slatkog kukuruza 425 gr
  • 2 srednja krompira sa kožicom isječena na pola
  • 1 šolja vode
  • 2 kašike isjeckanog peršuna
Instrukcije
  1. Propržite slaninu/suho meso u većoj šerpi, sve dok ne poprimi boju i ne bude hrskava. Zatim meso prebacite na papirni ubrus kako bi upio masnoću.

  2. Dodajte kobasice u šerpu i propržite sa svih strana dok ne poprime boju. Stavite na papirni ubrus.

  3. Zatim stavite mljeveno meso, luk i bijeli luk u šerpu i propržite dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte brašno, so, biber i čili u prahu. Promiješajte i pržite minutu.

  4. Dodajte paradajz, grah, ljutu zelenu papriku, slatki kukuruz, krompir, slaninu/suho meso, kobasice i vodu. Pustite da proključa, zatim odmah smanjite temperaturu i krčkajte poklopljeno sat vremena, povremeno miješajući.

  5. Dekorišite sa peršunom.

  6. Ako je varivo previše gusto dodajte još vode.

Bilješke o receptu

Sve što dodajete iz konzerve stavljate zajedno sa tekućinom koja je u konzervi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..