Kremasta paradajz supa

  • on December 13, 2020
  • Likes!
  • December 13, 2020
Kremasta paradajz supa
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
25 mins
 

Ova kremasta supa od paradajza napravljena je za 20 minuta s konzerviranim paradajzom. Aromatizirana je bosiljkom, bijelim lukom i parmezanom.

Kategorije jela: Supe
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: juha, juha od paradajza, juha od rajcice, paradajz juha, paradajz supa, rajcica, supa, supa od paradajza
Porcije: 6
Kalorije: 226 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 57 gr putera
  • 1 kašičica bijelog luka isjeckanog
  • 34 gr brašna
  • 3 kašike svježeg bosiljka ili pola kašičice/kašičica sušenog
  • 1-2 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica pesta od bosiljka – opcionalno
  • 2 i po šolje mlijeka
  • 798 ml isjeckanog paradajza u konzervi ili svježeg
  • 3 kašike paradajz paste
  • pola šolje parmezana – opcionalno
Instrukcije
  1. U velikoj šerpi otopite puter. Dodajte bijeli luk i pržite minutu. Dodajte brašno i promiješajte dobro.

  2. Dodajte bosiljak, šećer, so i pesto. Pržite i miješajte minutu.

  3. Dodajte mlijeko i miješajte dok se sve ne izmiješa. Kuhajte i miješajte na srednjoj temperaturi dok se smjesa ne ugusti, često miješajući.

  4. Dodajte paradajz, paradajz pastu i parmezan ako ćete ga koristiti i promiješajte dok se ne sjedini sve.

  5. Ako želite smjesu možete dodatno umutiti štapnim mikserom ili staviti u blender. Servirajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..