Slatka začinjena piletina sa medom i sriraca sosom
- 226 gr pilećih fileta izrezanih na kockice
- 34 gr višenamjenskog brašna
- 1 jaje umućeno
- 1 šolja prezle
- 1 kašika biljnog ulja
- 1 čehno bijelog luka isjeckanog
- 3 kašike svjetlog soja sosa
- 2 kašike meda
- 2 kašike sriraca sosa
- 3 kašike vode
- prstohvat zdrobljene crvene paprike
-
Uključite rernu na 200 stepeni.
-
Komadiće piletine stavite u brašno, pa u jaja, a onda u prezlu.
-
Papir za pečenje stavite na pleh ili tepsiju, zatim komadiće piletine stavite na papir za pečenje.
-
Stavite u rernu i pecite 15 minuta ili dok se ne ispeku u potpunosti, dok ne dobiju svijetlo smeđu boju.
-
Dok se piletina peče, napravite sos. U tavu dodajte ulje i bijeli luk. Pržite minutu otpilike.
-
Dodajte soja sos, sriraca sos, med, vodu i crvenu papriku. Kuhajte sos na visokoj temperaturi dok se ne ugusti, miješajte konstantno (oko 2 minute). Kad se sos ugustio ostavite ga sa strane.
-
Kad se piletina ispekla pomiješajte je sa sosom i dobro izmiješajte. Servirajte odmah, ako želite možete posuti malo maldog luka izrezanog.
-
Možete servirati uz rižu.