- 2 kašičice neukusnog želatina
- 2 kašike hladne vode
- 59 ml ključale vode
- pola šolje šećera
- 2 kašike kakaa u prahu
- 1 i po šolja vrhnja za šlag
- pola šolje Baileys Irish cream likera
- 1 kašičica vanilije
- 300 gr izmrvljenog oreo keksa
- 100 ml šlaga
- 1 kašičica ekstrakta od vanilije
-
Dodajte 100 ml šlaga u veću posudu. Umutite mikserom dok se smjesa ne ugusti i bude skroz čvrsta. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider.
-
U manju posudu stavite hladnu vodu i želatin, promiješajte i sačekajte 1 minutu da smekša.
-
Dodajte ključalu vodu i miješajte dok se želatin u potpunosti ne rastvori. Ostavite da se ohladi.
-
U veću posudu stavite šećer i kakao, promiješajte, zatim dodajte vrhnje za šlag.
-
Miksajte srednjom brzinom dok ne dobijete čvrstu smjesu. Polahko dodavajte liker, vaniliju i smjesu sa želatinom, miksajte jakom brzinom dok se ne učvrsti. Ostavite tako 5 minuta.
-
U čaše/posude stavite po 1 kašiku oreo keksa, zatim kašiku musa i sve tako redom dok ne napunite čašu/posudu.
-
Ostavite tako sat vremena u frižideru ili dok ne bude spremno za serviranje. Po vrhu stavite šlaga i još izdrobljenog oreo keksa.
Oreo keksiće najbolje je da izmrvite/izdrobite u sjeckalici.