Školjke od tjestenine punjene špinatom i rikota sirom

  • on December 10, 2020
  • Likes!
  • December 10, 2020
Školjke od tjestenine punjene špinatom i rikota sirom
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
45 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: dorucak, italijanska kuhinja, pasta, rikota sir, skoljke, skoljke od tjestenine, špinat, tjestenina
Porcije: 4
Kalorije: 419 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 12-14 velikih školjki od tjestenine
  • 1 kašika maslinovog ulja extra djevičanskog
  • 1 srednji luk isjeckan
  • 2 čehne bijelog luka isjeckane
  • 4 šolje svježeg špinata
  • 1 šolja rikota sira
  • 1 šolja naerendane mocarele
  • pola šolje parmezana
  • 1 veće jaje
  • pola kašičice bibera
  • pola kašičice soli
  • 1 i po šolja marinara sosa
  • bosiljka po želji
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 190 stepeni.

  2. Stavite školjke u slanu kipuću vodu i kuhajte dok ne budu al dente.

  3. Veću tavu stavite na kolo na srednju temperaturu, dodajte ulje. Kad se ulje zagrijalo dodajte luk pržite neke 3-4 minute dok ne smekša.

  4. Dodajte bijeli luk i pržite još minutu.

  5. Dodajte špinat i pržite oko 2 minute, dok špinat ne smekša.

  6. SVe to iz tave prespite u veću zdjelu, dodajte rikota sir, mocarelu, parmezan, jaje, so i biber. Sve dobro promiješajte.

  7. Stavite pola marinara sosa na dno posude u kojoj ćete peći, zatim napunite školjke smjesom sa špinatom i sirom. Stavite školjke u posudu. Pospite preostalim sosom i pecite 20-30 minuta.

  8. Servirajte odmah, možete posuti bosiljkom ili parmezanom ako želite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..