Tikvice punjene tunjevinom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
35 mins
Kategorije jela:
Povrće, Ručak, Večera
Tip kuhinje:
Američka
Diet:
LowCalorieDiet
Tagovi:
fitness jela, fitness kuhinja, niskokaloricna jela, tikvice, tunjevina, zdrava hrana, zdrava ishrana
Porcije: 2
Kalorije: 84 kcal
Sastojci
- 1 veća tikvica prepolovljena uzdužno
- košer so i biber
- 1 konzerva tunjevine iscijeđena
- 1 štap celera isjeckan
- pola malog crvenog luka isjeckanog
- 60 ml grčkog jogurta
- 2 kašike isjeckanog kopra
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika soka od limuna
- 1 jalapeno paprika isjeckana
- 56 gr naerendanog sira
Punjene (opcionalno)
- kukuruz
- isjeckan paradajz
- crvena čili paprika
- mladi luk
Instrukcije
-
Uključite rernu na 180 stepeni i stavite papir za pečenje na pleh/u tepsiju.
-
Izrežite tikvicu uzdužno i kašikom izvadite sredinu tikvice kako biste je mogli napuniti.
-
Stavite tikvice na pleh i pouljite ih. Začinite sa biberom i soli, zatim stavite u rernu i pecite nekih 12-15 minuta ili dok ne smekšaju.
-
U posudu stavite tunjevinu, celer, crveni luk, jogurt, kopar, senf, sok od limuna i jalaeno papriku. Promiješajte sve dobro. Začinite sa biberom i soli ako je potrebno.
-
Kad su tikvice omekšale izvadite ih iz rerne i napunite smjesom sa tunjevinom. Po vrhu pospite naerendani sir.
-
Nastavite peći nekih 10 tak minuta ili dok se sir ne otopi. Uživajte!