Tikvice punjene tunjevinom

  • on December 9, 2020
  • Likes!
Tikvice punjene tunjevinom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
35 mins
 
Kategorije jela: Povrće, Ručak, Večera
Tip kuhinje: Američka
Diet: LowCalorieDiet
Tagovi: fitness jela, fitness kuhinja, niskokaloricna jela, tikvice, tunjevina, zdrava hrana, zdrava ishrana
Porcije: 2
Kalorije: 84 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 veća tikvica prepolovljena uzdužno
  • košer so i biber
  • 1 konzerva tunjevine iscijeđena
  • 1 štap celera isjeckan
  • pola malog crvenog luka isjeckanog
  • 60 ml grčkog jogurta
  • 2 kašike isjeckanog kopra
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 jalapeno paprika isjeckana
  • 56 gr naerendanog sira
Punjene (opcionalno)
  • kukuruz
  • isjeckan paradajz
  • crvena čili paprika
  • mladi luk
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 180 stepeni i stavite papir za pečenje na pleh/u tepsiju.

  2. Izrežite tikvicu uzdužno i kašikom izvadite sredinu tikvice kako biste je mogli napuniti.

  3. Stavite tikvice na pleh i pouljite ih. Začinite sa biberom i soli, zatim stavite u rernu i pecite nekih 12-15 minuta ili dok ne smekšaju.

  4. U posudu stavite tunjevinu, celer, crveni luk, jogurt, kopar, senf, sok od limuna i jalaeno papriku. Promiješajte sve dobro. Začinite sa biberom i soli ako je potrebno.

  5. Kad su tikvice omekšale izvadite ih iz rerne i napunite smjesom sa tunjevinom. Po vrhu pospite naerendani sir.

  6. Nastavite peći nekih 10 tak minuta ili dok se sir ne otopi. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..