Taco Pizza jednostavan je i brz sedmični obrok sa slojevima tortilja, mljevene junetine i salse con queso!
- 453 gr mljevene junetine
- 1 paketić taco začina
- vode
- 3 tortilje
- pola šolje salse
- 1 i po – 2 šolje naerendanog sira
-
Propržite mljeveno meso u tavi, pržite ga dok ne dobije braonkastu boju. Zatim upijte masnoću iz tave.
-
Dodajte taco začine i malo vode. Kad je meso gotovo, isključite peć i dodajte salsa umak. Promiješajte dobro.
-
Uključite rernu na 175 stepeni. Posprejajte/podmažite kalup za tortu. Stavite jednu tortilju na dnu kalupa.
-
Dodajte 1/3 smjese sa mesom na tortilju. Zatim dodajte 1/3 naerendanog sira. Tako sve redom dok ne potrošite sve. Na kraju bi trebalo da vam bude smjesa sa mesom i sir, ne tortilja.
-
Pecite nekih 15-20 minuta dok se sir ne otopi ili dok ivice tortilja ne dobiju zlatno braonkastu boju.
-
Kad je gotovo pustite da se ohladi par minuta onda servirajte.
-
Uživajte!
Što se tiče taco začina imate ga u svakom većem Konzumu ili Merkatoru.
Navedene mjere se odnose na kalup za torte od 20 cm.