Ovi pečeni krompirići sa bijelim lukom savršen su prilog za bilo koje vaše jelo!
- 1.5 kg malog crvenog krompira opranog i prepolovljenog
- 60 ml maslinovog ulja
- 6 velikih čehna bijelog luka isjeckanih
- bibera i soli
- 1 kašika italijanske mješavine začina
- 176 gr parmezana
- pola šolje neslanog putera
- svježe isjeckan peršun
-
Uključite rernu na 200 stepeni. Pouljite pleh ili tepsiju u kojoj ćete peći i ostavite sa strane.
-
U šerpu stavite krompiriće, naspite vode i kuhajte nekih 5-8 minuta. Iznutra će biti mekši prilikom pečenja. Nije potrebno skroz ih skuhati.
-
U veću posudu stavite 60 ml maslinovog ulja, bijeli luk, so, začine, biber i parmezan sir. Sve dobro promiješajte.
-
Dodajte krompir u posudu sa sirom i začinima i sve dobro izmiješajte.
-
Stavite krompir na pleh/tepsiju i ubacite u rernu. Pecite 25 minuta, a nakon 15 minuta pečenja preokrenite krompir.
-
U međuvremenu otopite puter, kad se otopio puter dodajte peršun, promiješajte. Izvadite krompir iz rerne i pomiješajte ga sa smjesom u kojoj je puter i peršun. Servirajte odmah.
-
Uživajte!