Pečeni krompirići

  • on December 8, 2020
  • Likes!
Pečeni krompirići
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
35 mins
 

Ovi pečeni krompirići sa bijelim lukom savršen su prilog za bilo koje vaše jelo!

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Univerzalno jelo
Tagovi: bijeli luk, krompir, krompirici, peceni krompi, peceni krompirici
Porcije: 4
Autor: admin
Sastojci
  • 1.5 kg malog crvenog krompira opranog i prepolovljenog
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 6 velikih čehna bijelog luka isjeckanih
  • bibera i soli
  • 1 kašika italijanske mješavine začina
  • 176 gr parmezana
  • pola šolje neslanog putera
  • svježe isjeckan peršun
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 200 stepeni. Pouljite pleh ili tepsiju u kojoj ćete peći i ostavite sa strane.

  2. U šerpu stavite krompiriće, naspite vode i kuhajte nekih 5-8 minuta. Iznutra će biti mekši prilikom pečenja. Nije potrebno skroz ih skuhati.

  3. U veću posudu stavite 60 ml maslinovog ulja, bijeli luk, so, začine, biber i parmezan sir. Sve dobro promiješajte.

  4. Dodajte krompir u posudu sa sirom i začinima i sve dobro izmiješajte.

  5. Stavite krompir na pleh/tepsiju i ubacite u rernu. Pecite 25 minuta, a nakon 15 minuta pečenja preokrenite krompir.

  6. U međuvremenu otopite puter, kad se otopio puter dodajte peršun, promiješajte. Izvadite krompir iz rerne i pomiješajte ga sa smjesom u kojoj je puter i peršun. Servirajte odmah.

  7. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..