Ovaj jednostavni quiche recept savršen je za lagani obrok i idealan je za zamrzavanje. Ovo je jedan recept kojem ćete se vraćati iznova i iznova.
- 1 pakovanje kora za pitu
- 1 šolja naerendanog sira
- 1 šolja isjeckanog mesa ili povrća (šunka,slanina,suho meso, brokule, špinat…)
- 5 jaja
- 1 šolja vrhnja za kuhanje
- 2 mlada luka isjeckana
- bibera i soli
-
Na kore za pitu stavite naerendani sir, meso/povrće i mladi luk.
-
U posudi umutite jaja. Dodajte vrhnje za kuhanje, so i biber i sve izmiješajte.
-
Tu smjesu prelijte preko mesa/povrća.
-
Pecite na 180 stepeni 45 minuta do sat vremena. Kora bi trebala da bude smeđkasta.
Možete prekriti folijom ako se bojite da će vam zagoriti.
Ova pita se pravi sa tijestom koje se koristi za američku pitu.
Kora za pitu: U posudu stavite brašno (2 i po šolje), so (1 gr) i šećer (50gr), umutite sve to zajedno. Zatim dodajte hladni maslac (226 gr) i promiješajte sve zajedno rukama, sjedinite maslac sa brašnom. Dodajte 3 kašike hladne vode, zatim promiješajte sa viljuškom. Dodajte još dvije kašike hladne vode. Umjesite tijesto. Oblikujte kao standardno tijesto i omotajte ga u plastičnu foliju. Ostavite tako sat vremena. Zatim smjesu razvučete i stavite u tepsiju/posudu.