Kolačići od borovnice

  • on December 7, 2020
  • Likes!
Kolačići od borovnice
Vrijeme pripreme
30 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
50 mins
 

Mekani kolačići od borovnice sa svježim borovnicama, komadićima bijele čokolade i krem ​​sirom, džemom od borovnica u sredini zaista su najbolji kolačići od borovnica ikad.

Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: borovnice, kolacici
Porcije: 12
Autor: admin
Sastojci
  • 1 i po šolja brašna
  • 1 kašičica kukuruznog škroba
  • prstohvat soli
  • 3 gr praška za pecivo
  • pola šolje neslanog putera
  • 150 gr šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica vanilije
  • 113 gr bijele čokolade izrezane na komadiće
  • 75 gr borovnica
Za fil
  • 70 gr krem sira smekšanog
  • 1 kašika šećera u prahu
  • pola kašičice vanilije
  • 3-4 kašike džema od borovnica
Instrukcije
  1. U manju posudu pomiješajte zajedno sve suhe sastojke: brašno, kukuruzni škrob, so i prašak za pecivo. Ostavite sa strane nakon što izmiješate.

  2. U posudu stavite puter i šećer, izmiksajte dok ne dobijete svijetlu i kremastu smjesu, oko 2 minute otprilike.Zatim dodajte jaje i vaniliju i izmiksajte zajedno.

  3. Zatim smjesu sa brašnom premjestite u smjesu sa puterom i laganom brzinom izmiksajte. Stavite 3/4 čokolade u smjesu, ostalo ostavite za poslije.

  4. Zatim pažljivo stavite borovnice u smjesu, nemojte ih pritiskat da se ne zgnječe. Smjesa će biti gusta i ljepljiva. Ostavite u frižider 2 sata.

Fil
  1. U posudu stavite krem sir, vaniliju i šećer u prahu, sve dobro izmiksajte i ostavite u frižideru.

  2. Uključite rernu na 180 stepeni, papir za pečenje stavite na pleh.

  3. Da bi napravili kolačiće, uzmite kašikom tijesta koliko može stati na nju. Zatim stavite na papir i oblikujte kao zdjelicu od tijesta. Stavite u to 1 kašičicu krem sira i malo džema od borovnice. Zatim uzmite pola kašike tijesta i preklopite. Urolajte nježno kako bi oblikovali lopticu. Stavite nekoliko komadića bijele čokolade po vrhu. Prije pečenja zamrznite kolačiće na 10 minuta.

  4. Zatim kuglice stavljajte na pleh, pravite razmak između njih jer će one splasnuti prilikom pečenja. Pecite 16-18 minuta. Kad izvadite iz rerne pustite da se ohlade nekih 10 minuta tako na plehu, zatim ih izvadite i ostavite da se ohlade u potpunosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..