Super lako predjelo napravljeno od prženih raviola sa sirom, prelivenih parmezanom i svježim peršunom. Poslužite sa umakom od marinara sosa!
- 450 gr raviola sa sirom
- 1 šolja mlijeka
- 2 jaja
- 1 šolja prezle
- 1 kašičica svježeg peršuna isjeckanog
- 1 kašičica svježeg origana isjeckanog
- pola kašičice bijelog luka u prahu
- pola kašičice luka u prahu
- biljno ulje
- bibera i soli
- parmezana
- svježe izrezanog peršuna za serviranje po želji
- marinara sos
-
U plitku posudu dodajte mlijeko i jaja i promiješajte dobro.
-
U drugu posudu dodajte prezlu, peršun, origano, bijeli luk u prahu, luk u prahu i sve promiješajte.
-
Raviole prvo uvaljajte u jaja, zatim u smjesu sa prezlom. Svaka strana neka bude prekrivena smjesom.
-
Na pleh/u tepsiju stavite papir za pečenje, zatim stavite raviole. Pleh/tepsiju stavite u zamrzivač na 30 minuta.
-
U međuvremenu u veliku šerpu naspite ulje, najmanje 5 cm ulja da bude.
-
Izvadite raviole iz frižidera i stavite ih u šerpu, pržite ih 3-4 minute.
-
Na tanjir stavite papirni ubrus, zatim izvadite raviole iz šerpe i stavite ih na tanjir.
-
Servirajte odmah uz parmezan, peršun i marinara sos, ako želite.