Prepečeni ravioli

  • on December 5, 2020
  • Likes!
Prepečeni ravioli
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
35 mins
 

Super lako predjelo napravljeno od prženih raviola sa sirom, prelivenih parmezanom i svježim peršunom. Poslužite sa umakom od marinara sosa!

Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Italijanska
Tagovi: pasta, ravioli, tjestenina
Kalorije: 564 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr raviola sa sirom
  • 1 šolja mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 šolja prezle
  • 1 kašičica svježeg peršuna isjeckanog
  • 1 kašičica svježeg origana isjeckanog
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • pola kašičice luka u prahu
  • biljno ulje
  • bibera i soli
  • parmezana
  • svježe izrezanog peršuna za serviranje po želji
  • marinara sos
Instrukcije
  1. U plitku posudu dodajte mlijeko i jaja i promiješajte dobro.

  2. U drugu posudu dodajte prezlu, peršun, origano, bijeli luk u prahu, luk u prahu i sve promiješajte.

  3. Raviole prvo uvaljajte u jaja, zatim u smjesu sa prezlom. Svaka strana neka bude prekrivena smjesom.

  4. Na pleh/u tepsiju stavite papir za pečenje, zatim stavite raviole. Pleh/tepsiju stavite u zamrzivač na 30 minuta.

  5. U međuvremenu u veliku šerpu naspite ulje, najmanje 5 cm ulja da bude.

  6. Izvadite raviole iz frižidera i stavite ih u šerpu, pržite ih 3-4 minute.

  7. Na tanjir stavite papirni ubrus, zatim izvadite raviole iz šerpe i stavite ih na tanjir.

  8. Servirajte odmah uz parmezan, peršun i marinara sos, ako želite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..