Ako želite zabavan i lagan obrok koji se brzo razgrabi, morate pripremiti ove domaće chicken tenderse. Voljet će ih cijela porodica.
- 453 gr pilećih fileta
- 1 šolja višenamjenskog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice košer soli
- pola kašičice bibera
- pola kašičice bijelog luka u prahu
- 177 ml mlaćenice
- 1 veće jaje
- 2 kašičice ljutog sosa
- ulja za prženje
-
U srednju posudu dodajte brašno, prašak za pecivo, so, biber i bijeli luk u prahu, sve promiješajte i ostavite sa strane. U drugu posudu srednje veličine dodajte mlaćenicu, jaje i ljuti sos i sve dobro promiješajte.
-
U doboku tavu stavite ulja, zatim tavu stavite na kolo na srednju temperaturu.
-
Filete izrežite kao na štapiće srednje veličine i debljine. Komade piletine dobro uvaljajte u smjesu sa brašnom, zatim stavite u smjesu sa mlaćenicom, pa opet u smjesu sa brašnom.
-
Kad se ulje zagrijalo, stavite piletinu u tavu. Pržite piletinu 3-5 minuta sa svih strana ili dok piletina ne bude zlatno-smeđa i hrskava. Potom komade piletine stavite na papirni ubrus kako bi upio masnoću. Uživajte!
Možete servirati uz krompir, pastu ili nešto drugo po želji.