Chicken tenders

  • on December 5, 2020
  • Likes!
Chicken tenders
Vrijeme pripreme
8 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
18 mins
 

Ako želite zabavan i lagan obrok koji se brzo razgrabi, morate pripremiti ove domaće chicken tenderse. Voljet će ih cijela porodica.

Kategorije jela: Ručak, Večera
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: chicken tenders, piletina, pohovana piletina
Porcije: 4
Kalorije: 290 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 453 gr pilećih fileta
  • 1 šolja višenamjenskog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice košer soli
  • pola kašičice bibera
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • 177 ml mlaćenice
  • 1 veće jaje
  • 2 kašičice ljutog sosa
  • ulja za prženje
Instrukcije
  1. U srednju posudu dodajte brašno, prašak za pecivo, so, biber i bijeli luk u prahu, sve promiješajte i ostavite sa strane. U drugu posudu srednje veličine dodajte mlaćenicu, jaje i ljuti sos i sve dobro promiješajte.

  2. U doboku tavu stavite ulja, zatim tavu stavite na kolo na srednju temperaturu.

  3. Filete izrežite kao na štapiće srednje veličine i debljine. Komade piletine dobro uvaljajte u smjesu sa brašnom, zatim stavite u smjesu sa mlaćenicom, pa opet u smjesu sa brašnom.

  4. Kad se ulje zagrijalo, stavite piletinu u tavu. Pržite piletinu 3-5 minuta sa svih strana ili dok piletina ne bude zlatno-smeđa i hrskava. Potom komade piletine stavite na papirni ubrus kako bi upio masnoću. Uživajte!

Bilješke o receptu

Možete servirati uz krompir, pastu ili nešto drugo po želji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..