Grilovane/Pečene šparoge umotane u slanini/suhom mesu
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
Šparoge umotane slaninom/suhim mesom jednostavan su prilog s roštilja ili iz peći koji ne sadrži paleo i gluten!
Kategorije jela:
Povrće, Večera
Tip kuhinje:
Američka
Diet:
GlutenFreeDiet
Tagovi:
grilovane sparoge, pecene sparoge, slanina, sparoge, suho meso
Porcije: 6
Kalorije: 120 kcal
Sastojci
- 450 gr šparoga
- 6 listova slanine/suhog mesa
- so
- biber
- 2 kašičice maslinovog ulja
Instrukcije
-
Uključite rernu na 180 stepeni.
-
Odrežite krajeve šparoga tako da budu duge 5-6 cm. Stavite ih u zdjelu i pospite maslinovo ulje, začinite sa biberom i soli.
-
Uzmite 5-6 šparoga i umotajte ih u slaninu ili suho meso, kao na slici. Možete na kraju staviti čačkalicu da vam bolje drži.
-
Grilujte10 tak minuta, zatim okrenite i opet grilujte10 minuta kako bi se ispeklo sa svih strana. Možete grilovati još više, uglavnom slanina/suho meso treba da bude hrskavo, a šparoge kuhane i iznutra.
U slučaju da pečete u pećnici onda šparoge pecite u prethodno zagrijanoj rerni (200 stepeni) 25-30 minuta.