Grilovane/Pečene šparoge umotane u slanini/suhom mesu

  • on December 4, 2020
  • Likes!
Grilovane/Pečene šparoge umotane u slanini/suhom mesu
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Šparoge umotane slaninom/suhim mesom jednostavan su prilog s roštilja ili iz peći koji ne sadrži paleo i gluten!

Kategorije jela: Povrće, Večera
Tip kuhinje: Američka
Diet: GlutenFreeDiet
Tagovi: grilovane sparoge, pecene sparoge, slanina, sparoge, suho meso
Porcije: 6
Kalorije: 120 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr šparoga
  • 6 listova slanine/suhog mesa
  • so
  • biber
  • 2 kašičice maslinovog ulja
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 180 stepeni.

  2. Odrežite krajeve šparoga tako da budu duge 5-6 cm. Stavite ih u zdjelu i pospite maslinovo ulje, začinite sa biberom i soli.

  3. Uzmite 5-6 šparoga i umotajte ih u slaninu ili suho meso, kao na slici. Možete na kraju staviti čačkalicu da vam bolje drži.

  4. Grilujte10 tak minuta, zatim okrenite i opet grilujte10 minuta kako bi se ispeklo sa svih strana. Možete grilovati još više, uglavnom slanina/suho meso treba da bude hrskavo, a šparoge kuhane i iznutra.

    U slučaju da pečete u pećnici onda šparoge pecite u prethodno zagrijanoj rerni (200 stepeni) 25-30 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..