Teksaški kolač od mlaćenice

  • on December 3, 2020
  • Likes!
Teksaški kolač od mlaćenice
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Desert
Tip kuhinje: Američka, Meksička
Tagovi: desert, kolac, mlacenica
Porcije: 12
Autor: admin
Sastojci
Za kolač
  • 2 i po šolje višenamjenskog brašna
  • 2 šolje šećera
  • pola šolje ulja
  • 1 šolja vode
  • pola šolje putera
  • 2 jaja
  • 2 kašičice vanilije
  • 1 kašičica cimeta
  • 1- 1 i po kašičica sode
  • 11 kašika mlaćenice
Za glazuru
  • 6 kašika putera
  • 1 šolja svijetlo smeđeg šećera
  • pola šolje mlijeka
  • 4-5 šolja šećera u prahu
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 180 stepeni. Podmažite posudu u kojoj ćete praviti. (tepsija oblik pravougaonika)

Za kolač
  1. U veliku posudu dodajte brašno i šećer. Promiješajte dobro i ostavite sa strane.

  2. U tavu dodajte puter, ulje i vodu, kuhajte na srednjoj temperaturi dok ne proključa.

  3. Zatim tu smjesu stavite u brašno i dobro promiješajte/izmiksajte dok se ne sjedini.

  4. Dodajte cimet, sodu, jaja, vaniliju i mlaćenicu i dobro izmiksajte dok se sve ne sjedini.

  5. Smjesu prespite u pripremljenu posudu i pecite nekih 20-25 minuta. Pustite da se kolač ohladi bar 30 minuta prije nego što stavite glazuru.

Za glazuru
  1. Stavite tavu na kolo na srednju temperaturu, dodajte puter i smeđi šećer.

  2. Pustite da smjesa proključa i kuhajte dok ne počne da bude gusta, a smeđi šećer se otopi.

  3. Sklonite sa peći i ostavite da se ohladi nekih 2 minute.

  4. Zatim dodajte mlijeko i promiješajte.

  5. Dodajte šećer u prahu i dobro mutite dok se ne sjedini kako treba.

  6. Pospite po kolaču i ostavite malo da odstoji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..