Supa od karfiola i brokula
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
35 mins
Ova jednostavna domaća verzija supe puna je povrća i sira.
Kategorije jela:
Supe
Tip kuhinje:
Američka
Tagovi:
brokule, juha, karfiol, sir, supa, supa od brokula, supa od karfiola
Porcije: 8
Kalorije: 386 kcal
Sastojci
- 4 šolje povrtnog temeljca
- 1 glavica brokule izrezane u 2 šolje
- 1 glavica karfiola izrezana u 2 šolje
- 3 štapa celera isjeckana
- 2 mrkve isjeckane
- pola luka isjeckanog
- 4 šolje mlijeka
- 150 gr putera
- 85 gr brašna
- 1 šolja naerendanog sira
- 113 gr krem sira
- so
- biber
Instrukcije
-
U veliku šerpu stavite temeljac i svo povrće. Pustite da proključa, zatim smanjite temperaturu. Kuhajte dok se povrće ne smekša.
-
Dodajte mlijeko.
-
U manjoj tavi otopite puter. Dodajte brašno, miješajte svo vrijeme dok smjesa ne bude glatka.
-
Ovu smjesu dodajte u šerpu, miješajte dok se dobro ne izmiješa. Dodajte sir i krčkajte dok se sir ne otopi, miješajte svo vrijeme.
-
Ako želite, supu možete izblendati. Začinite sa biberom i soli.