Zdravi banana hljeb

  • on December 1, 2020
  • Likes!
Zdravi banana hljeb
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
40 mins
Ukupno vrijeme
55 mins
 

Ovako napravljen banan hljeb ima super vlažnu teksturu, laganog je okusa i prekrasne zlatno smeđe boje izvana. Ovaj recept za hljeb od banane je veganski i bez glutena. Napravljen je s mješavinom bademovog i kokosovog brašna i nema dodani šećer, samo je zaslađen prezrelim bananama!

Kategorije jela: Doručak
Tip kuhinje: Američka
Diet: GlutenFreeDiet, VeganDiet
Tagovi: banana hljeb, banana kruh, banane, hljeb, hljeb od banane, kruh, kruh od banane
Porcije: 7
Autor: admin
Sastojci
  • 3 prezrele banane (kao truhle)
  • pola šolje bademovog putera
  • 1 jaje od lana (1 kašika mljevenog lana + 3 kašike vode)
  • 1 kašičica vanilije
  • 79 ml nemliječnog jogurta
  • 1 šolja bademovog brašna
  • 43 gr kokosovog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • pola šolje nasjeckane tamne čokolade
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 180 stepeni i posprejajte posudu za hljeb (otprilike dimenzija 27 X 13 X 7 cm).

  2. U veliku posudu stavite banane i zgnječite ih dobro viljuškom ili priborom za krompir.

  3. Zatim dodajte bademov puter, jaja od lana, vaniliju i jogurt, sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.

  4. U manju posudu stavite bademovo brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i cimet i dobro sve sjedinite.

  5. Iz veće posude sastojke dodajte u posudu sa brašnom i sve dobro promiješajte.

  6. Čokoladu možete dodati u smjesu ili na kraju po hljebu.

  7. Dodajte tako napravljenu smjesu u pripremljenu posudu.

  8. Pecite 40-45 minuta ili dok čačkalica koju zabodete na sredini hljeba ne izađe čista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..