Veganski namaz od indijskih oraščića
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
3 mins
Ukupno vrijeme
13 mins
Ovaj recept sa indijskim oraščićima je veoma lako napraviti. Ima samo 5 sastojaka i možete ga koristiti uz sve. Prirodan je, gluten-free, bez soje, zdrav i ukusan. Ovaj namaz savršena je zamjena za rikota sir!
Kategorije jela:
Doručak
Diet:
GlutenFreeDiet, LowCalorieDiet, VeganDiet
Tagovi:
indijski orascici, namaz, rikota sir
Porcije: 2 šolje
Kalorije: 45 kcal
Sastojci
- 210 gr indijskih oraščića
- 79 ml vode
- 2-3 kašike nutritivnog kvasca (zlatne pahuljice)
- 1 čehno bijelog luka ili pola kašičice bijelog luka u prahu
- 2 kašike soka od limuna svježe iscijeđenog
- soli i bibera
Instrukcije
-
Potopite indijske oraščiće u vodu, neka tako potopljeni ostanu 4 sata (ili preko noći).
-
Zatim iscijedite i posušite indisjke oraščiće i stavite ih u blender. Stavite sve ostale sastojke i blendajte na jakoj brzini dok ne dobijete gustu smjesu.
-
Začinite sa soli i biberom, dodajte još vode ako je potrebno.
-
Uživajte!
Bilješke o receptu
Namaz možete korisiti uz pastu, njoke, lazanje, picu, salate, hljeb! Savršena zamjena rikota sira.