Pasta sa piletinom

  • on November 30, 2020
  • Likes!
  • November 30, 2020
Pasta sa piletinom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 
Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Američka, Italijanska
Tagovi: pasta, pasta sa piletinom, piletina, tjestenina
Porcije: 4
Kalorije: 1126 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 2.5 šolje skuhane raskomadane piletine
  • pola šolje dresinga od plavog sira
  • so
  • biber
  • 4 kašike hladnog putera
  • 3 čehne bijelog luka isjeckanog
  • pola šolje luka
  • 1 štap celera fino izrezanog
  • 1 konzerva paradajza 411 gr
  • 2 i po šolje pilećeg temeljca
  • 1 i po šolja vode
  • 450 gr penne paste ili neke druge po izboru
  • pola šolje buffalo sosa, ako nemate onda može BBQ sos
  • 226 gr krem sira
  • 1 šolja naerendanog sira
  • 1 šolja naerendane mocarele
  • malo mladog luka
Instrukcije
  1. Stavite piletinu u šerpu, stavite vodu i kuhajte je nekih 15 minuta, zatim sklonite sa peći i prospite vodu iz šerpe. Uzmite dvije viljuške i raskomadajte piletinu. Začinite pomalo sa biberom i soli. Pospite sa dresingom i ostavite tako da stoji.

  2. Veliku duboku tavu stavite na kolo na srednju temperaturu, stavite 2 kašike putera. Dodajte luk, bijeli luk i celer. Pržite nekih 5 minuta dok povrće ne smekša.

  3. Dodajte paradajz iz konzerve izrezan (ako nije, vi izrežite), pileći temeljac i vodu. Pustite da provri. Kad je provrilo dodajte tjesteninu i promiješajte sve.

  4. Pokrijte i pustite da se kuha nekih 10-13 minuta.

  5. Smanjite temperaturu na niže. Dodajte bufalo/BBQ sos, krem sir i naerendani sir. Promiješajte, sos će ispočetka izgledati tanko, ali kako se bude kuhalo biće gušći. Potom dodajte piletinu.

  6. Kad se sos ugustio, dodajte 2 kašike hladnog putera.

  7. Po vrhu možete posuti mladog luka. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..