Ovom laganom receptu za pizzu od patlidžana s malo ugljikohidrata treba samo 6 sastojaka! Pogledajte kako napraviti pizzu od patlidžana za samo 30 minuta.
- 1 srednji patlidžan
- 2 kašike maslinovog ulja
- morska so
- crni biber
- pola šolje marinara sosa
- 1 i po šolja naerendane mocarele
- 1 kašičica italijanske mješavine začina
- 28 gr mini sudzuke
-
Uključite rernu na 230 stepeni. U pripremljenu posudu/pleh stavite papir za pečenje.
-
Patlidžan izrežite na kolutove, Zatim kolutove stavite u pripremljenu posudu. Svaku stranu patlidžana premažite maslinovim uljem. Začinite sa soli i biberom.
-
Pecite nekih 15 minuta dok patlidžan ne smekša i ne dobije zlatnu boju.
-
Izvadite patlidžan iz peći i svaki kolut patlidžana namažite sa 2 kašičice marinara sosa. Na svaki kolut stavite po 2 kašike naerendanog sira. Začinite sa italijanskom mješavinom začina i mini sudžukom.
-
Povećajte temperaturu na 250 stepeni. Patlidžan stavite u rernu i pecite nekih 5 minuta dok se sir ne rastopi. Uživajte!