Piletina sa povrćem i medom

  • on November 27, 2020
  • Likes!
  • November 27, 2020
Piletina sa povrćem i medom
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
20 mins
Ukupno vrijeme
30 mins
 

Jelo od piletine, povrća i meda, skuhano do savršenstva i preliveno slatko kiselim sosom.

Kategorije jela: Povrće, Ručak, Večera
Tip kuhinje: Azijska
Tagovi: azijska jela, azijska kuhinja, piletina, piletina recepti, piletina sa medom, povrce, slatko kiseli sos
Porcije: 4
Kalorije: 263 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 1 kašika biljnog ulja + jedna kašičica
  • 1 šolja tanko izrezane mrkve
  • 2 šolje brokule (cvjetovi)
  • 450 gr pilećih fileta izrezanih na kockice
  • 4 čehne bijelog luka isjeckanog
  • 59 ml pilećeg temeljca ili vode
  • 59 ml soja sosa
  • 3 kašike meda
  • 2 kašičice kukuruznog škroba
  • soli i bibera
Instrukcije
  1. Stavite veću tavu na kolo (srednja temperatura), zatim dodajte kašičicu ulja.

  2. Dodajte brokulu i mrkvu, pržite nekih 4 minute ili dok povrće ne smekša.

  3. Kad je povrće smekšalo, sklonite ga u tanjir i pokrijte ga.

  4. Tavu očistite papirnim ubrusom i temperaturu povećajte na najjače.

  5. Dodajte preostalu kašiku ulja.

  6. Piletinu posolite i pobiberite, zatim je stavite u tavu. Pržite je nekih 3-4 minute sa svih strana dok ne dobije boju zlatno smeđu.

  7. Dodajte bijeli luk u tavu i pržite nekih 30 tak sekundi.

  8. Dodajte povrće ponovo nazad u tavu i pržite još neke 2 minute ili dok se povrće ne ugrije.

  9. U posudu stavite med, soja sos i pileći temeljac. Promiješajte.

  10. U manju posudu stavite kukuruzni škron i jednu kašiku hladne vode, promiješajte.

  11. Smjesu sa soja sosom prespite u tavu i kuhajte nekih30 tak sekundi.

  12. Dodajte kukuruzni škrob i pustite da provri. Kuhajte još jednu minutu dok se sos ne ugusti.

  13. Servirajte odmah. Možete sa rižom ili nečim drugim po želji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..