Kolač od krem sira i cimeta
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
40 mins
Kategorije jela:
Desert
Tip kuhinje:
Američka
Tagovi:
cimet, kolac sa cimetom, kolac sa krem sirom, kolaci, krem sir
Porcije: 15
Kalorije: 329 kcal
Sastojci
- 2 pakovanja gotovog tijesta kao za kroasane (oboje zajedno imaju oko 450 gr)
Fil
- 450 gr krem sira
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica vanilije
Preliv
- 113 gr putera
- 1 i po kašičica cimeta
- 4 kašike šećera
Instrukcije
-
Uključite rernu na 180 stepeni. Stavite jedno pakovanje tijesta u nepodmazanu tepsiju (oblik pravougaonika).
-
U zjelu stavite sir, šećer i vaniliju i sve dobro umutite. Smjesu stavite preko tijesta.
-
Preostalo pakovanje tijesta stavite preko smjese u tepsiji.
-
Puter otopite i stavite po vrhu tijesta.
-
U posudu stavite cimet i šećer (kategorija preliv) i promiješajte. Zatim pospite po vrhu tijesta.
-
Pecite nekih 25-30 minuta ili dok ne dobije braonkastu boju.
-
Prije rezanja ohladite kolač.