Ovaj pečeni francuski tost s Nutellom je super lagano i ukusano jelo. To je jelo od 5 sastojaka za pripremu koje će se svidjeti svima, mladima i starijima.
- 8 kriški bijelog hljeba (tost)
- 4 jaja
- 295 ml mlijeka
- 1 kašika ekstrakta od vanilije
- 1 šolja Nutelle
- putera za premazivanje tepsije
-
Premažite pripremljenu tepsiju puterom. U srednju posudu stavite jaja, mlijeko i vaniliju i dobro promiješajte. Ostavite sa strane.
-
2 kašike Nutelle premažite preko svake kriške hljeba. Svaku krišku hljeba urolajte kao cigaru.
-
Svaku krišku hljeba ubacite u smjesu sa jajima, zatim stavljajte u tepsiju. Preostalu smjesu prelijte preko hljeba.
-
Stavite u frižider najmanje 2 sata ili preko noći.
-
Uključite rernu na 190 stepeni. Tepsiju stavite u zagrijanu rernu i pustite da se peče 30-35 minuta, dok vrh krišaka ne dobije zlatno smeđu boju.
-
Kad se ispeče, šećerom u prahu pospite po hljebu. Možete staviti po vrhu i malo otopljene Nutelle. Servirajte uz jagode ili javorov sirup. Uživajte!