Francuski tost sa Nutellom u tepsiji

  • on November 27, 2020
  • Likes!
  • November 27, 2020
Francuski tost sa Nutellom u tepsiji
Vrijeme pripreme
15 mins
Vrijeme kuhanja
30 mins
Ukupno vrijeme
45 mins
 

Ovaj pečeni francuski tost s Nutellom je super lagano i ukusano jelo. To je jelo od 5 sastojaka za pripremu koje će se svidjeti svima, mladima i starijima.

Kategorije jela: Doručak, Užina
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: dorucak, francuski tost, nutella, tost
Porcije: 4
Kalorije: 657 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 8 kriški bijelog hljeba (tost)
  • 4 jaja
  • 295 ml mlijeka
  • 1 kašika ekstrakta od vanilije
  • 1 šolja Nutelle
  • putera za premazivanje tepsije
Instrukcije
  1. Premažite pripremljenu tepsiju puterom. U srednju posudu stavite jaja, mlijeko i vaniliju i dobro promiješajte. Ostavite sa strane.

  2. 2 kašike Nutelle premažite preko svake kriške hljeba. Svaku krišku hljeba urolajte kao cigaru.

  3. Svaku krišku hljeba ubacite u smjesu sa jajima, zatim stavljajte u tepsiju. Preostalu smjesu prelijte preko hljeba.

  4. Stavite u frižider najmanje 2 sata ili preko noći.

  5. Uključite rernu na 190 stepeni. Tepsiju stavite u zagrijanu rernu i pustite da se peče 30-35 minuta, dok vrh krišaka ne dobije zlatno smeđu boju.

  6. Kad se ispeče, šećerom u prahu pospite po hljebu. Možete staviti po vrhu i malo otopljene Nutelle. Servirajte uz jagode ili javorov sirup. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..