Pureći burgeri

  • on November 26, 2020
  • Likes!
  • November 26, 2020
Pureći burgeri
Vrijeme pripreme
10 mins
Vrijeme kuhanja
10 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
 

Zdrave, sočne i ukusne pureće pljeskavice od mljevene puretine i jednostavnog začina.

Kategorije jela: Ručak
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: burgeri, burgeri od puretine, hamburger, pureci burgeri, puretina
Porcije: 4
Kalorije: 395 kcal
Autor: admin
Sastojci
  • 450 gr mljevene puretine
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • pola kašičice luka u prahu
  • 1 i po kašika kečapa
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica balzamika
  • prstohvat soli
  • pola kašičice bibera
  • 33 gr prezle
  • 1 jaje
  • 4 zemičke
  • 1 kašika kanola ulja
Za serviranje
  • kečapa
  • majoneze
  • senfa
  • BBQ sosa
  • liske salate
  • paradajz
  • luk
  • kisele krastavice
  • avokado
Instrukcije
  1. U posudu stavite meso, bijeli luk u prahu, luk u prahu, kečap, senf, balzamiko, so, biber, jaje i prezlu. Koristeći viljušku izmiješajte sve sastojke.

  2. Oblikujte 4 pljeskavice. Palcem napravite udubljenje u središtu svake pljeskavice. Ako pečete, stavite pljeskavice na tanjir obložen pergamentnim papirom i zamrznite 20 minuta.

  3. U tavu stavite kanola ulje i zagrijte ga na srednjoj temperaturi. Kad se ulje zagrijalo stavite pljeskavice i pržite sa svih strana nekih 4-5 minuta.

  4. Roštilj: Zamrznite pljeskavice 20 minuta prije pečenja (to će vam pomoći zadržati oblik pljeskavica.) Pržite nekoliko minuta sa svake strane.

    Pećnica: Pecite na 190 stepeni 25-30 minuta. Zatim pecite u tavi po 2 minute sa svake strane.

  5. Ispečene pljeskavice stavite na zemičku/veknu i stavljajte sastojke po odabiru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..