Komadići piletine, tjestenina, kukuruz, crni grah, sve u jednom jelu. Jednostavno za napraviti i izvrstan način za trošenje ostataka piletine.
- 2 šolje spiralne paste nekuhane
- 1 šolja pavlake
- 1 šolja salse
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- 1 kašičica luka u prahu
- 1 konzerva kukuruza (vodu istresti) 425 gr
- 1 konzerva graha (vodu istresti) 425 gr
- 2 šolje skuhane raskomadane piletine
- 2 šolje naerendanog sira
-
Uključite rernu na 180 stepeni. Pripremite tepsiju u obliku pravougaonika, pouljite je i ostavite sa strane.
-
Stavite tjesteninu u ključalu slanu vodu i skuhajte je.
-
Dok se tjestenina kuha, u veću posudu stavite pavlaku, salsu, kumin, bijeli luk u prahu i luk u prahu.
-
Isušite tjesteninu i dodajte je u smjesu sa pavlakom. Sve promiješajte. Dodajte kukuruz, grah, piletinu i jednu šolju naerendanog sira. Promiješajte sve dobro.
-
Smjesu stavite u tepsiju i pospite sa preostalim sirom. Pokrijte folijom i pecite nekih 20 minuta.
-
Nakon toga skinite foliju i pecite još 5 minuta. Ukrasite sa mladim lukom, paradajzom ili avokadom. Uživajte!