Mafini od banane i cimeta

  • on November 26, 2020
  • Likes!
  • November 26, 2020
Mafini od banane i cimeta
Vrijeme pripreme
20 mins
Vrijeme kuhanja
25 mins
Ukupno vrijeme
45 mins
 

Mafini od cimeta i banane okusa su poput hljeba od banane u obliku muffina! Savršeno su lagane i vlažne, prepune okusa banane i svaki put se lijepo ispeku. Prelivene maslacem i slatkim cimetom koji se mrvi. Sve što trebate je jedna zdjela i nije potreban mikser!

Kategorije jela: Desert, Užina
Tip kuhinje: Američka
Tagovi: banana, cimet, mafini
Porcije: 12
Kalorije: 254 kcal
Autor: admin
Sastojci
Mafini
  • 135 gr šećera
  • pola šolje biljnog ulja ili kanola ulja
  • 2 veća jaja
  • 2 manje banane zgnječene
  • 1 kašičica ekstrakta od vanilije
  • 213 gr višenamjenskog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice cimeta
Preliv
  • 3 kašike putera otopljenog
  • 50 gr šećera
  • pola kašičice cimeta
Instrukcije
  1. Uključite rernu na 190 stepeni. Pouljite/posprejajte posudu za mafine.

  2. U posudu srednje veličine stavite šećer, ulje, jaja i izmiksajte. Dodajte banane i vanilin ekstrakt. Izmiksajte.

  3. Dodajte brašno, sodu, so i cimet i promiješajte dok se ne sjedini dobro.

  4. Sipajte smjesu u posudu za mafine.

  5. Pecite nekih 17-20 minuta ili dok čačkalica koju zabodete ne izađe čista, a mafini se podignu. Mafini na vrhu ne bi trebalo da izgledaju vlažno jer to znači da se nisu ispekli dobro.

  6. Izvadite mafine iz peći.

  7. U posudu promiješajte šećer i cimet, u drugu malu posudu stavite otopljeni puter. Vrhove mafina stavite prvo u puter pa u smjesu sa cimetom i šećerom. Servirajte vruće ili dok se ne ohlade u potpunosti. Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ocjenite recept




Ne propustite! random postovi ..