Quinoa sa gljivama i špinatom
Vrijeme pripreme
5 mins
Vrijeme kuhanja
15 mins
Ukupno vrijeme
20 mins
Zaljubit ćete se u ovaj jednostavni recept. Ovo jelo je savršeno za zdravi ručak. Skuhano i spremno za manje od 20 minuta.
Kategorije jela:
Ručak
Tip kuhinje:
Američka
Tagovi:
gljive, kvinoja, quinoja, špinat, zdrava ishrana
Sastojci
- 1 šolja kvinoje
- 2 šolje vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 čehne bijelog luka sijeckanog
- 1 pakovanje smeđih gljiva isjeckanih
- 2 šolje špinata
- 2 kašike soja sosa
- malo bijelog luka u prahu
- soli
- bibera
Instrukcije
-
U srednju tavu/šerpu stavite kvinoju i vodu, kuhajte nekih 15 tak minuta.
-
Dok se kvinoja kuha, veću tavu stavite na kolo, na srednju temperaturu i stavite ulje u tavu.
-
Kad se ulje zagrijalo dodajte bijeli luk, gljive, špinat, soja sos i bijeli luk u prahu. Pržite nekih 3-4 minute.
-
Dodajte kvinoju u tavu sa povrćem.
-
Kuhajte sve dok povrće ne smekša. Servirajte odmah.
Bilješke o receptu
Umjesto vode za kvinoju, možete koristiti povrtni temeljac.